Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

5 motius perquè tu també vegis 'Dahmer' (si encara no ho has fet)

De la mà de Ryan Murphy i protagonitzada per Evan Peters, l'última adaptació dels crims i la vida del 'Carnisser de Milwaukee' triomfa a Netflix

Jon Ibarz
Escrit per
Jon Ibarz
Publicitat

Amb més de 700 milions de reproduccions durant els primers 20 dies, la minisèrie ideada per Ian Brennan ('Glee', 'Halston') i Ryan Murphy ('American Horror Story', 'Pose', 'Feud') es colava al top 10 de sèries de parla anglesa més vistes de la història. 'Dahmer' relata els crims d'un dels assassins en sèrie més coneguts de la història dels Estats Units. Si encara no l'has vist i cada cop que et pregunten ets sents una mica jutjat, et donem cinc motius perquè per fi sàpigues com Jeffrey Dahmer va aconseguir eludir ser detingut durant més d'una dècada. 

5. La precisió dels fets

Després que l'enxampessin (tranquil, no és cap espòiler), Dahmer va explicar-ho tot a la policia. Va ser així com les atrocitats que va cometre es van donar a conèixer i el relat s'ha portat a la petita i gran pantalla en més d'una ocasió. Per això, la gran majoria de fets, dates, llocs i noms que apareixen a la sèrie sobre el 'Carnisser de Milwaukee' són completament reals

Dahmer Netflix 2
Netflix

4. Un elenc excel·lent

Un dels aspectes més destacables de la minisèrie de Murphy és el repartiment. Durant els deu capítols, coneixem diversos personatges principals i secundaris que convencen l'espectador i el submergeixen a la trama. Els actors i actrius ofereixen una actuació que ha aixecat molts elogis. Des de Niecy Nash (que interpreta a Glenda Cleveland) i Richard Jenkins (el pare de Dahmer), passant per Shaun J. Brown i DaShawn Barnes, l'elenc de la sèrie està ple d'interpretacions que et posaran els pèls de punta. 

3. Salts temporals

Quan 'Dahmer' es va estrenar, ningú esperava que tingués tant d'èxit; "una altra vegada la història d'un assassí en sèrie", sí, potser. Però la sèrie ha triomfat, en gran part, per la forma en què es narra. Els capítols van saltant de dècada en dècada per explicar diferents etapes de la vida de l'assassí i, en alguns casos, les històries de les víctimes. És d'aquesta manera amb què Murphy i Brennan aconsegueixen que, tot i l'esgarrifós que pot arribar a ser, vulguem mirar un capítol més. 

2. L'episodi 6

És difícil parlar del sisè capítol de la temporada o justificar la seva importància i qualitat sense revelar el seu contingut, però direm el següent: és una obra d'art. Arribat aquest moment de la sèrie, el seu propi 'tempo' demana una hora de màgia cinematogràfica i això és el que reps. Un capítol 6 absolutament esquinçador que et deixarà amb mal cos durant una llarga estona.

1. Evan Peters

Si coneixes Peters, que aquest sigui el motiu número 1 no et sorprendrà. L'actor americà, més conegut pels seus papers a 'American Horror Story' (també de Ryan Murphy), ofereix una de les millors actuacions de la seva carrera (si no és la millor). Posar-se en la pell de Jeffrey Dahmer no pot fer-ho qualsevol, però és clar, Evan Peters no és qualsevol. La principal raó per la qual la sèrie s'aguanta, i ha assolit aquest èxit, és perquè l'actor humanitza l'assassí el just perquè vulguem saber més sobre ell. Aquesta interpretació sens dubte col·locarà Peters dins la llista de favorits a l'Emmy, però també a la consulta d'un psiquiatre (un altre cop).  

Dahmer - Monstruo
Netflix

NO T'HO PERDIS: Les 13 millors minisèries per veure ara

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Time In

    Últimes notícies

      Publicitat