Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

5 punts clau de la nova normativa de terrasses

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

El tema de les terrasses dels bars i restaurants de Barcelona ha estat, des que Ada Colau és a l'Ajuntament, un dels assumptes més polèmics que ha hagut de gestionar. Però ara sembla que, després de mesos de declaracions, resolucions en calent i decisions compromeses, s'ha arribat a un acord per modificar l'ordenança de terrasses per tal que s'adapti al que necessiten els veïns i restauradors de la ciutat.

Aquesta nova ordenança hauria d'aprovar-se a principis d'any, ja que té el suport dels principals grups municipals. A continuació teniu alguns dels punts més importants d'aquesta normativa. Atenció:

- Hi haurà zones en què les terrasses "hauran de complir uns estàndards superiors de qualitat pel que fa al disseny, la integració en l'entorn i les condicions de manteniment".

- Les estufes de combustió s'hauran d'enretirar. Es farà de manera "progressiva".

- Sobra les distàncies de les terrasses, la nova normativa diu que "cal mantenir una distància lliure de pas d'1,80 metres a continuació de la façana, que excepcionalment es podrà reduir a 1,50 metres".

- A més, les terrasses no podran dificultar l'ús dels serveis públics, ni "el manteniment del mobiliari urbà, la visualització dels senyals de trànsit i l'accés a altres establiments i edificis privats".

- La ubicació de la terrassa ja no serà obligatòriament davant del local. Ara serà preferent, i "de manera justificada se'n pot valorar l'ampliació de la longitud".

Últimes notícies

    Publicitat