Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Raffaella Carrà
Creative CommonsRaffaella Carrà

7 cançons de Raffaella Carrà que mai ens cansarem de ballar

La cantant italiana ha mort aquest dilluns 5 de juliol amb 78 anys, però els seus hits són i seran immortals

María José Gómez
Escrit per
María José Gómez
Publicitat

No importa la teva edat, ni d'on siguis, ni a qui votes: sona 'Fiesta' i no pots evitar llançar-te a ballar. L'energia contagiosa de la música de Raffaella Carrà ha aixecat el sarau més lúgubre des de fa més de 40 anys. Diva italiana de cama rampant i icònica cabellera, va ser adoptada com a icona de la comunitat LGBTI + tant al seu país natal com a Espanya i Llatinoamèrica. Aquest 5 de juliol ha mort a Roma amb 78 anys, i ens volem acomiadar d'ella amb un homenatge als seus hits més memorables, aquells que mai no sonaran sense arrencar-nos un somriure.

Va per tu, Raffaella!



1. Rumore

Oblideu-vos de la versió en espanyol: aquest gran tema de la Carrà cal escoltar-lo en l'italià original. Va ser un dels seus primers èxits i encara s'escolta tan fresc com el primer dia.

2. En el amor todo es empezar

El riff d'una guitarra funky anuncia el tema més famós de la cantant italiana. Un que amb el qual hem estat a punt de dislocar-nos el cap desenes de vegades intentant emular, amb més ridícul que èxit, la seva famosa caiguda de cap. 'Explota explotáme explota' no és una tornada: és l'epítom de la poesia raffaelliana.

3. Caliente, caliente

'Eh oh'. Sembla ximple, però aquí radica la seva màgia. Amb una sola escolta, aquest himne al desig i l'alliberament sexual se't clava a l'hipotàlem de per vida. I sí, fa molta gràcia, però quantes dones dels 70 s'atrevien a proclamar que, efectivament, anaven molt i molt calentes? 'Oh ah'.

4. Hay que venir al sur

Un altre tema dedicat a l'alliberament sexual desacomplexat ('he tenido muchas experiencias'); un cant al sexe consentit ('lo importante es que lo hagas con quien quieras tú'). I també manual autoajuda. Qui no ha cantat: ''Y si te deja no lo pienses más. Búscate otro más bueno, vuélvete a enamorar? Tu no? Doncs ja fas tard.

5. Fiesta

Raffaella, de nou, al rescat. Qui vol estar plorant per un amor tòxic quan pot estar en una festa? És una festa fantàstica amb amics, amb palmes, guitarres espanyoles i trompetes. Una festassa de traca, vaja.

6. 5353456

Pot semblar una cançó innocent sobre una cita fallida en temps pre Tinder, però escolta-la amb atenció i descobriràs una subtil (?) oda a la masturbació femenina en temps pre Satisfyer. I és que Raffaella sempre anava per davant. En tot.

7. Lucas

Ens sobren els motius per adorar Raffaella com a deessa LGBTI +. Un d'ells és que molts d'aquells i aquelles que van haver de romandre tancats a un armari que pudia a tardofranquista es podien reconèixer en el noi de cabells d'or que descriu la cançó.