Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Gos a la Barceloneta
Foto: Paola de Grenet / barcelona.cat

A Barcelona hi ha gairebé tants gossos com nens de zero a 12 anys

A la ciutat hi viuen 170.505 amics canins, una xifra que s’acosta molt als 171.863 menors de 12 anys

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Pel camí de casa a la feina, amb quants gossos topes? Segurament són molts. Barcelona és una ciutat 'gos-friendly' i, segons un estudi de betevé, actualment hi viuen gairebé tants gossos com infants de zero a 12 anys. Concretament, a ciutat hi ha 170.505 amics canins, segons el registre del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya, una xifra que s’acosta molt als 171.863 menors de 12 anys.

El nombre de gossos que viuen a Barcelona no ha parat de créixer en els darrers anys. El 2019 es va superar per primer cop els 10.000 animals nous censats, i sembla que la pandèmia ha animat a les persones a decidir-se a tenir un nou animal de companyia. De fet, aquest 2021, només fins al mes d’octubre s’han registrat de 10.688 veïns més de quatre potes, i tot apunta que se superarà la quantitat d’animals censats de l’any 2020.

Pel que fa a les races de gossos predominants a la ciutat, betevé informa que la més estesa són els gossos petaners, és a dir, els gossos mestissos, que en son 48.291. Després d’aquests, els segueixen els 11.463 terriers de Yorkshire, els Chihuahues (7.000), el bichon maltès (6.291), els buldogs francesos, els caniches i els golden retriever.

I a Barcelona, els noms més comuns de gos són Lluna per a les femelles i Thor per a mascles, juntament amb altres noms com Nina, Lola i Linda. I després de Thor, Max, Rocky, Coco i Tobi.

NO T'HO PERDIS: Nadal 2021 a Barcelona: guia completa

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat