Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Actes de record a les víctimes de l'atemptat a la Rambla i Cambrils

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Barcelona vol recordar a les víctimes de l'atemptat de la Rambla i de Cambrils amb un acte "auster, senzill i emotiu [...] i no hi haurà parlaments oficials", segons expliquen des de l'Ajuntament de Barcelona, organitzador de l'acte amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Delegació del Govern de l'Estat a Catalunya. Serà un moment d'homenatge a aquells que van perdre la vida als terribles atemptats, als ferits, als seus familiars i també a tothom que va ajudar d'alguna manera, per petita que fos, a evitar més víctimes.

L'aniversari se celebra sota el lema 'Barcelona, ciutat de pau' i, tot i que l'acte principal tindrà lloc divendres 17 a les 10.30 a la plaça de Catalunya, abans es farà una ofrena floral al mosaic de Miró a la Rambla. L'homenatge el conduirà la periodista Gemma Nierga i consistirà en una interpretació musical a càrrec de les cinc escoles municipals de música i del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Obrirà l'acte 'El cant dels ocells' interpretat per cinc violoncel·listes, un contrabaix i un piano de mitja cua, i seguirà amb la lectura d'un text en els set idiomes de les víctimes mortals (català, castellà, anglès, francès, portuguès, italià i alemany).

Per la seva banda, l'Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria també vol participar en aquest record amb un enlairament de globus (biodegradables, lligats a mà i sense cap cordill) amb missatges d'amor a les 17 hores. S'ha escollit aquest tipus d'acte seguint el missatge que algú va deixar després dels atemptats a una de les parades de la Rambla i on animava a la gent a deixar les seves paraules d'amor i que va tenir un seguiment massiu. Cada parada de la Rambla tindrà globus on tothom que vulgui podrà deixar el seu missatge a partir de les 15 h i que s'alliberaran hores després. A la Boqueria, trobareu els globus a la zona posterior del mercat.

L'Ajuntament també ha creat una pàgina web on es recullen els més de 12.000 objectes que persones de tot arreu van deixar de forma espontània a la Rambla després de l'atemptat. Des de joguines i peluixos a espelmes, cartes, joies, banderes i peces de roba. 

Últimes notícies

    Publicitat