Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Adéu a Hubert de Givenchy

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Hubert de Givenchy era un dels últims referents viu de l'alta costura i serà recordat pels icònics vestits que va dissenyar per a Audrey Hepburn, i pel seu gust pel luxe. De la mà de l'historiador de la moda i director de la col·lecció Antoni de Montpalau, Josep Casamartina, revisem quatre elements que faran inoblidable el dissenyador francès.

L'hereu de Balenciaga
Givenchy va néixer a França el 1927 i va estudiar a l'Escola de Belles Arts de París. A més de treballar per a grans de la moda, com Christian Dior i Elsa Schiaparelli, Josep Casamartina posa en valor la seva relació amb Cristóbal Balenciaga: "Eren amics, el va protegir, li passava patrons i compartien clientes, i també oficiales: Balenciaga se les enduia a París per fer la col·lecció i després treballaven per a Givenchy".

Hubert de Givenchy, Paris (ca. 1975). Donació de Leonor March. ©Guillem Medina.

El romanç amb Audrey Hepburn
Arran de dissenyar el vestuari per al film 'Sabrina' (1954) va inicar-se l'estreta col·laboració entre el modista i Audrey Hepburn. Per a ella va pensar vestits de còctel negres, escots rectes que deixaven a l'aire les espatlles, i la va calçar amb ballarines, entre d'altres. La va convertir en la seva musa: d'ella va dir que "no era com les altres estrelles, perquè adorava la simplicitat".

El gust pel luxe
"Va heredar de Balenciaga l'aspecte més luxós, perdent duresa i abstracció", afegeix Casamartina. Als anys 70, Givenchy s'endinsaria en el prêt-à-porter a través de la línia Nouvelle Boutique, però sense renunciar als teixits de primera qualitat i les mànigues amples (o els brodats que encarregava a la mítica casa Lesage de París). Després de 30 anys al capdavant de la 'maison', el 1988 Givenchy va vendre la seva firma al conglomerat LVMH. 

Hubert de Givenchy, Paris (ca.1980). Donació de Leonor March. ©Guillem Medina

Givenchy a casa nostra
A més de l'exposició que li va dedicar el Museu Thyssen a Madrid la tardor de 2014, promoguda entre d'altres per Josep Casamartina, els vestits de Givenchy s'han pogut contemplar a les mostres que s'han fet de la col·lecció Antoni de Montpalau a la Fundació Rocamora. La col·lecció atresora deu peces d'alta costura, una trentena de vestits de prêt-à-porter i una raresa de l'any 53, que són resultat de diferents donacions.

Últimes notícies

    Publicitat