Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Maquillatge purpurina
Foto: Kohl School Makeup

Adeu a la purpurina: la UE la prohibirà per reduir l'emissió de microplàstics

La mesura es posarà en marxa a tota Europa en vint dies, a finals del mes d'octubre

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Si ja teniu entrades per anar a un festival o concert i volíeu anar amb un maquillatge digne per l'ocasió, haureu de buscar alternatives per brillar. En vint dies, a finals d'octubre, productes com la purpurina i els adhesius brillants (o brilli brilli) estaran prohibits a tota la Unió Europea. La mesura forma part de l'objectiu de la UE d'aconseguir reduir un 30% l'emissió de microplàstics al medi ambient abans de 2023.

La prohibició no només afecta els brillants, sinó que afecta a tots els productes exfoliants amb microperles o microsferes per obtenir fragàncies, suavitzants, detergents i pintaungles, així com altres productes com les joguines i els medicaments que continguin microplàstics afegits intencionadament i que s'alliberen mentre es fan servir. Amb aquesta mesura, es preveu que s'evitarà l'emissió de mig milió de tones de microplàstics al medi ambient.

Malgrat que la iniciativa ja està aprovada, s'executarà progressivament. Les primeres a desaparèixer del mercat seran la purpurina no adherent i microsferes i, a poc a poc s'afegiran la resta de productes. La situació, però, és diferent en altres casos com en el dels detergents i suavitzants, on la prohibició es preveu que encara trigui uns mesos més a arribar per poder desenvolupar alternatives que els puguin substituir.

NO T'HO PERDIS: Els millors establiments de cosmètica de Barcelona

Llegeix el número d'octubre amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions de lleure i cultura de la ciutat 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat