Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Adeu a les discoteques del Port Olímpic

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

Segur que molts de vosaltres heu passat algun cop –o més d'un– per alguna de les ultratjades discoteques del Port Olímpic, i que algun efecte ressaca us hauran deixat al cos. Amb la intenció de convertir-se en una zona d'oci d'alt 'standing', després d'un quart de segle la realitat de l'entorn és, en general, la d'establiments de baix cost que en molts casos se situen al servei del turisme de borratxera. De fet, entre les 24 discoteques que hi ha a la zona acumulen 17 expedients per incompliment d'horaris o excés d'aforament.

Doncs bé, aquesta realitat té els dies comptats. L'Ajuntament de Barcelona, després d'anys de treball de taula amb les associacions veïnals, ha decidit executar un pla de reordenació del port de la Vila Olímpica que acabarà amb tots els locals d'oci nocturn de de l'entorn. La forma de fer-ho és deixar de renovar les llicències dels bars de la zona que expiren l'any 2020.

La intenció de l'Ajuntament és reconvertir l'entorn en un espai públic que tindrà 48.000 metres quadrats (el doble del que hi ha ara) amb un passeig sense cotxes a l'espigó de Marina i un nou centre de divulgació del coneixement del mar. Els establiments d'oci nocturn actuals seran substituïts per comerços relacionats amb la pesca i la nàutica.

Es calcula que el projecte costarà uns 39 milions d'euros que en bona part sortirà dels amarraments del port i dels lloguers dels locals. La Generalitat ha cedit la gestió de l'espai a l'Ajuntament que assegura que tot l'entramat futur tindrà un control públic.


Què diuen els afectats?

Com era d'esperar, la mesura no ha agradat a tothom, sobretot als propietaris dels locals, alguns d'ells oberts als 90. Asseguren que hi havia altres mesures per millorar l'ambient de la zona. Alguns dels establiments ja han posat damunt la taula les desenes d'acomiadaments que ocasionarà el tancament de pubs i restaurants.

La sentència, però, ja està firmada, i tots els establiments tenen els dies comptats. Així que si voleu fer una nit de comiat per recordar els moments de festa viscuts a la zona, ja ho sabeu, teniu fins a 2020. Prepareu analgèsics per a la ressaca.

Últimes notícies

    Publicitat