Notícies

Adéu a New-phono, botiga centenària d'instruments

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
New-phono
FOTO: New-phono
Publicitat

[ACTUALITZACIÓ: New-phono va tornar a obrir el novembre de 2019, a la mateixa adreça però amb un espai renovat]

S'acosta el tancament d'un dels comerços més antics i emblemàtics del seu sector de Barcelona i Espanya: segons anuncia un cartell a l'entrada, New-phono (Ample, 35-40), la clàssica botiga d'instruments musicals del Gòtic està de liquidació total (un fet que també podeu comprovar a la seva web). Tots els articles (instruments, amplificadors, pedals i aparells d'efectes i gravació...) tenen una rebaixa substancial. En el cas de les guitarres elèctriques, entre uns 150 € i 200 euros.

Des de la botiga expliquen que la causa del tancament és molt clara: «El negoci va a menys. Internet ha fet molt de mal. La gent s'asseu a casa i compra per la web, és així». Un fet que, segons qui escriu i qui parla, no necessàriament implica estalviar calés. El factor del tracte humà és una força comercial molt poderosa, «i la gent sovint no s'adona que per venir a la botiga, parlar amb els venedors o algun client, la gent troba ofertes i estalvia diners», raona un empleat.

Encara no hi ha data oficial de tancament; la botiga anirà liquidant i reposant l'estoc fins que s'esgoti. «Potser arribem fins a Nadal o potser no, depèn de com vagin les vendes», auguren.

New-phono, de liquidació total
New-phono, de liquidació total

La pèrdua de New-phono toca la part més dramàtica de la desaparició de comerços emblemàtics: aquells tradicionals que fas servir cada setmana i que quan desapareix afecta directament el teixit comercial i els hàbits del comprador. Perquè a diferència de botigues com Vinçon, New-phono és una botiga de proximitat: el punt de referència al Gòtic on un músic aficionat o professional va a comprar unes cordes de guitarra, una sageta, un faristol o un metrònom.

La botiga va obrir l'any 1906, fundada per José Massó Armadans, i fins avui la regenten els seus besnets, José i Elena Massó del Amor.

Últimes notícies

    Publicitat