Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Adéu als tigres, dofins i foques del Zoo de Barcelona

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Abans que el Floquet de Neu ens robés el cor i s'alcés com el gran atractiu del Zoo de Barcelona, altres animals van ser la cara del zoològic. La primera va ser una elefanta asiàtica que se la coneixia com l'Avi, per deformació del nom original, 'Baby'. Aquesta famosa elefanta amb nom masculí va morir el 1914 però mai hauria pogut existir amb el Pla Estratègic (2018-2031) que ha presentat el Patronat de la Fundació Barcelona Zoo. Aquesta instal·lació centenaria es repensa sota el criteri de prioritzar fauna d'ecosistemes mediterranis i totes les espècies que en quedin fora, per exemple l'espècie de l'elefanta asiàtica Avi, se'n prescindirà paulatinament.

Zoo de Barcelona

El model cap a on vol caminar el Zoo ubicat al parc de la Ciutadella és cap a un recinte que respecti els ecosistemes de tots els animals que l'integren. Això a la pràctica significa que espècies com els tigres, camells o ossos seran reubicats (mai sacrificats) a altres zoològics o destins naturals. És el cas de dues foques, les primeres que han sigut desnonades del zoo català i que ja s'han traslladat a un parc d'Hungria. Els responsables del Patronat asseguren que la sortida d'espècies cap a altres destins més recomanables per la seva naturalesa serà progressiva i es compensarà amb l'entrada de noves espècies pròpies d'ecosistemes del mediterrani com, per exemple, el linx ibèric.

Zoo de Barcelona

Un altre dels objectius del parc és la reducció de la quantitat d'espècies a favor de la qualitat de vida dels animals. Es pretén passar de 300 espècies que hi ha en l'actualitat a 200 i prioritzar l'estada d'aquelles que tinguin un alt nivell d'amenaça o que ja els hi dediquin un pla de conservació. Una nova distribució de l'espai o rehabilitar l'Hivernacle de la Ciutadella per convertir-lo en un papallonari són altres de les propostes que es plantegen en aquest Pla Estratègic que s'espera posar en pràctica fins el 2031. 

 

Últimes notícies

    Publicitat