Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així és el Parc de la Màgia d'Orient, la instal·lació del Fòrum dedicada als Reis Mags

Del 28 de desembre al 5 de gener, el Parc del Fòrum acull una instal·lació de 700 metres dividida en vuit ambients

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

El dia 5 de gener, els Reis Mags arribaran a Barcelona per mar a bord del pailebot Santa Eulàlia com sempre, però aquest any les condicions no deixen ajuntar-nos per fer una rebuda multitudinària com fins ara. No hi haurà cavalcada, però a canvi, Ses Majestats han enviat grans contenidors per ensenyar-li a tothom com es prepara la nit més màgica de l'any. L'espai escollit per acollir aquesta instal·lació, el Parc de la Màgia d'Orient, es troba al Parc del Fòrum, un espai a l'aire lliure on es compleixen amb totes les mesures de seguretat.

Estarà obert del 28 de desembre al 5 de gener i des de dimarts 15 de desembre i les més de 50.000 entrades es van exhaurir en menys de 48 hores. L'aforament s'ha limitat a la normativa que marca el Procicat i això ha fet que moltes famílies i nens en quedin fora. Si ets un d'ells, no pateixis, Betevé oferirà una àmplia retransmissió el dia de l'arribada dels Reis perquè tota la ciutat pugui entrar, ni que sigui a través de la pantalla, en aquest campament màgic muntat per l'ocasió.

Una gran fàbrica de regals i desitjos

El recorregut, de més de 700 m2, comença a l'espai de la Recepció i logística, un magatzem de joguines creat per la companyia Antigua i Barbuda on es classifiquen, es fa l'embalatge dels regals i el control de la qualitat. Veureu contenidors de transport, minicavallets, un braç mecànic i regals embalats. 

El segon ambient està dedicat al carbó i als carbonets, on passejareu per una mina creada per Ramón de los Heros amb vagonetes, sacs de carbó i on sonarà una cançó que segur coneixeu.  

El recorregut seguirà fins a arribar a la zona dedicada a L'Estel anunciador, una instal·lació lumínica dissenyada per l’escenògraf José Menchero. I, com sempre passa amb la cavalcada de carrer, després de l'Estel arriben Ses Majestats.

Muntatge del Parc de la Màgia al Fòrum
Foto: Mariano Herrera

El primer ambient que us trobareu serà el dedicat a Melcior, inspirat en un jardí de l'Orient i on ho trobareu la carrossa, les haimes, el vestuari del seguici i la música, que ens traslladaran al país d’origen del Rei Melcior. Seguidament ens endinsarem en el món del Rei Gaspar, el rei de la ciència, on la tecnologia i la llum són protagonistes. Hi veureu una part de la seva carrossa, elements escenogràfics i sobretot música i llum. L'ambient del rei Baltasar evoca un univers on les persones, els animals i la vegetació viuen en complet equilibri. Hi trobareu elefants, zebres, girafes, titelles, màscares i altres elements màgics.

Feu memòria, recordeu qui venia després dels Reis Mags? Siiiii, la carrossa dels xumets, que trobarem dins de l'espai que ens recorda que hem d'anar a dormir d'hora. Es tracta d'un espai dissenyat per Miquel Setó i l'escenògraf José Menchero, on la canalla podrà deixar els seus xumets i veurem llits i peluixos enormes mentre sona la melodia d’una capsa de música de la companyia Antigua i Barbuda.

La part final del recorregut està dedicada a les cartes que els petits envien a Ses Majestats i està dividida en tres espais. El primer està presidit per la carrossa de correus i és un homenatge als voluntaris que cada any ajuden a que aquestes missives arriben als Reis d’Orient. En el segon, els visitants trobaran una cinta transportadora on podran dipositar la seva carta, que serà engolida per una colossal bústia. I el tercer espai... serà una sorpresa! 

Distribució del Parc de la Màgia d'Orient
Foto: ICUB

La cavalcada al centre de la ciutat i les petites de cada barri s'han hagut de cancel·lar, però que cap criatura es posi trista perquè gràcies a la col·laboració de les tres televisions públiques –Betevé, TV3 i Televisió Espanyol a Catalunya– podreu veure des de casa el desembarcament dels Reis i de la visita que faran a la instal·lació del Fòrum, on comprovaran l'estat del carregament prèviament a fer la seva feina i entregar els regals a totes les llars de la ciutat. 

NO T'HO PERDIS: Nadal 2020 a Barcelona: guia completa.

Més de Nadal

    Últimes notícies

      Publicitat