Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així és la campanya viral LGTBI de la que tothom parla

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Fons blanc, un cartell mal penjat, arrugat i que sembla de partit polític. En el centre i ben gran només unes lletres ben grans en negre com si estiguessin escrites a mà. Seria poc més que això si no tinguéssim en compte el potent missatge que transmeten. Es tracta d'uns pòsters que Picadilly Dowtown Club, una famosa discoteca de València, a publicat a les xarxes. En poques hores ha superat totes les expectatives d'èxit esperades i és que, repeteixo, seria poc més que un disseny gràfic de tall senzill si no fos perquè és una veritat com un temple.

Campaña LGTBI del Club Picadilly
@ Picadilly

Dóna-li la volta i ara fes-te la pregunta

Quantes vegades el col·lectiu LGTBI ha hagut de respondre a preguntes com aquestes?: "Quan et vas adonar que erets gai?" o "Ets gai? Doncs no se't nota gens" i així fins a poder empaperar carrosses senceres de la Pride (aquí deixo la idea). Sempre amb bona intenció i voluntat però allà estan, van calant amb molta subtilesa un discurs excloent que et pot fer sentir estrany, incorrecte. Aquesta discoteca, però, li ha donat la volta i on sempre hi ha la paraula gai o lesbiana li han posat la d'heterosexual i el resultat és genial, senzill i per receptar la següent vegada que et vinguin amb un: ¿Com us apanyeu els heteros al llit?. Ja ho sabem que tornar-lo amb alguna cosa que no ens agrada no és el millor dels remeis però pot ajudar a trencar estereotips, que al final és del que es tracta.

"Caure en frases fetes és fàcil i més quan es tracta de semblar uns entesos, però el que es transmet amb aquest tipus de preguntes és ignorància davant un col·lectiu que va molt per davant dels prejudicis i etiquetes". Així és com els responsables de la campanya expliquen a Facebook el significat d'uns pòsters que ja s'han fet viral a través de les xarxes i que aviat es veuran pels carrers de València amb motiu de la celebració de l'Orgull 2019. De vegades només es tracta de girar les coses, d'aplicar-se-les a un mateix, de veure-les des d'una altra perspectiva.

NO TE LO PIERDAS: Las mejores fiestas mensuales LGTBI de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat