Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Així és la campanya viral LGTBI de la que tothom parla

Així és la campanya viral LGTBI de la que tothom parla

Advertising

Fons blanc, un cartell mal penjat, arrugat i que sembla de partit polític. En el centre i ben gran només unes lletres ben grans en negre com si estiguessin escrites a mà. Seria poc més que això si no tinguéssim en compte el potent missatge que transmeten. Es tracta d'uns pòsters que Picadilly Dowtown Club, una famosa discoteca de València, a publicat a les xarxes. En poques hores ha superat totes les expectatives d'èxit esperades i és que, repeteixo, seria poc més que un disseny gràfic de tall senzill si no fos perquè és una veritat com un temple.

 

 

Campaña LGTBI del Club Picadilly
@ Picadilly

 

Dóna-li la volta i ara fes-te la pregunta

Quantes vegades el col·lectiu LGTBI ha hagut de respondre a preguntes com aquestes?: "Quan et vas adonar que erets gai?" o "Ets gai? Doncs no se't nota gens" i així fins a poder empaperar carrosses senceres de la Pride (aquí deixo la idea). Sempre amb bona intenció i voluntat però allà estan, van calant amb molta subtilesa un discurs excloent que et pot fer sentir estrany, incorrecte. Aquesta discoteca, però, li ha donat la volta i on sempre hi ha la paraula gai o lesbiana li han posat la d'heterosexual i el resultat és genial, senzill i per receptar la següent vegada que et vinguin amb un: ¿Com us apanyeu els heteros al llit?. Ja ho sabem que tornar-lo amb alguna cosa que no ens agrada no és el millor dels remeis però pot ajudar a trencar estereotips, que al final és del que es tracta.

"Caure en frases fetes és fàcil i més quan es tracta de semblar uns entesos, però el que es transmet amb aquest tipus de preguntes és ignorància davant un col·lectiu que va molt per davant dels prejudicis i etiquetes". Així és com els responsables de la campanya expliquen a Facebook el significat d'uns pòsters que ja s'han fet viral a través de les xarxes i que aviat es veuran pels carrers de València amb motiu de la celebració de l'Orgull 2019. De vegades només es tracta de girar les coses, d'aplicar-se-les a un mateix, de veure-les des d'una altra perspectiva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NO TE LO PIERDAS: Las mejores fiestas mensuales LGTBI de Barcelona

 

 

Share the story
Últimes notícies
    Advertising