Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així es menja al GoXO de Dabiz Muñoz a Barcelona

El xef triestrellat triomfa amb el seu concepte de 'fast-food' d'alta cuina

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

A un mes de la seva obertura, el GoXO de Dabiz Muñoz s'ha consolidat com una categoria a part a la ciutat: un restaurant d'alta cuina i plats  per sucar-hi pa, que se serveixen a ritme de 'fast-food'. Un dijous qualsevol hi ha una petita multitud fent cua a les portes de l'hotel NH Constanza. I un volum musical digne d'una discoteca a les tres de la matinada.

L'espai és tan ampli i còmode com fred. No es pot dir que sigui impersonal, més aviat sembla un escenari de pel·lícula de Windig Refn: cuir negre i vermell, fusta negra i neons. No hi ha reserva que valgui: fas cua i si hi ha espai menges. Si no, t'ho pots emportar a casa (o a un banc del parc). Demanar és tan senzill com escollir d'una pissarra amb pocs plats, pagar, agafar el tiquet i esperar que el teu número surti en una pissarra. T'aixeques, reculls el menjar a la barra i tornes a taula amb una safata enorme, amb coberts i plats.

GoXO
Foto: GoXOGoXO

La rapidesa és digna de 'fast-food': la cua és respectable, però entre que demanes i pagues i tens el menjar a taula passen deu minuts. A diferència d'un 'fast-food', a la caixa t'informen al detall de l'elaboració i els ingredients de cada plat (si és que ho demanes).

Qui hagi dinat a DiverXO sabrà el restaurant basa el seu carisma en els impactes dels sabors i en l'espectacularitat dels emplatats. DiverXO és un impacte dosificat en tres hores i escaig. A GoXO la clatellada és directe i ràpida, però segueix sent impactant. La parafernàlia mínima, les racions generoses, carregar fins a la taula una safata plena de menjar i l'electrònica a tota castanya... Reconeixes la personalitat de Dabiz Muñoz a l'instant, encara que com jo faci sis anys que vas menjar a DiverXO.

Com explica el cap de cuina de GoXO, Pablo Alguré: “Són plats per emporcar-se molt i per passar-ho bé. Lasanya Mumbai, per exemple: mig quilo de lasanya! Quantitats grans, amb molta potència de sabors: dolç, fumat, picant... Recomanem els nostres còctels, que mariden molt bé per refrescar plats tan potents”.

Servidor, que és de bon menjar, es va apalancar el 'cocido' Hong-Kong Madrid i els 'tacos' de costelles fumades. Heus aquí la meva safata.

GoXO
Foto: Time Out BarcelonaGoXO

El 'cocido', excel·lent: 'dumplings' de gallina amb cigrons deshidratats cruixents i patata morada. Els tires un brou de pernil i gallina fet a foc lent, i mitjançant un allioli d'all negre remous, i ajustes el picant. El resultat és un plat de cullera espectacular, ple de sabors càlids i reconfortants.

Cocido Hong-Kong Madrid
Foto: GoXOCocido Hong-Kong Madrid

Els tacs de costelles també són mida XXL: un plat pensat per a dues persones. Gairebé un costellam sencer, fet a baixa temperatura i amb una salsa de 'cochinita pibil', amanit amb 'pico de gallo' amb pinya, amanida i salsa. La cocció de la costella és tremenda: amb coberts i un mínim esforç la carn se separa. Tot i això, l'excés de salsa i el toc fumat ofeguen el sabor de la carn, que queda massa neutra: cal tenir en compte que l'ús de la salsa és el joc de GoXO. Aquí cadascú decideix fins a quin punt s'emporca.

Tacos de costella de GoXO
Foto: GoXOTacos de costella de GoXO

Anem al tòpic de l'experiència: GoXO ho és, sens dubte. Un restaurant de neó, on el comensal viu el seu àpat en una mena de plató de selfies amb 'photocall'. I xou a part, allò més important és accedir a la cuina del xef més cotitzat del món per un preu entre 30 i 40 euros. Un consell: dosifiqueu les fotos i aneu de pressa a la teca. Les salses i els guisats són un assumpte que es gaudeix calent.

GoXO. Carrer de Déu i Mata, 69-98. Cada dia de 13-15 a 16h i de 20.15 a 23h.

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.  

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat