Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així quedarà la nova plaça del Canòdrom de Sant Andreu

S'ha aprovat el projecte executiu que renovarà l’espai per promoure-hi nous usos ciutadans

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Ja sabem com serà la nova plaça del Canòdrom. S'ha aprovat el projecte executiu que renovarà l’espai per promoure-hi nous usos ciutadans i que confirma que en aquest espai del barri de Sant Andreu s'hi construirà una àgora per a activitats públiques, una àrea de gossos, una cistella de bàsquet, una superàrea de joc infantil, noves zones verdes i espais d'ombra. 

Plaça del Canòdrom
Ajuntament de BarcelonaPlaça del Canòdrom

La idea és reurbanitzar aquesta plaça per a convertir-la en un espai enjardinat que respongui a les necessitats dels veïns i veïnes del barri del Congrés i els Indians i a les demandes de les entitats de la zona. El projecte, que ja ha estat aprovat inicialment per la Comissió de Govern, inclou una inversió d’uns 3,4 milions d’euros i preveu que les obres comencin el primer trimestre de 2023 i durin uns onze mesos. 

La nova plaça del Canòdrom ocuparà un total de 8.425 m², 450 dels quals estaran destinats a una àrea per a gossos. A l'àgora s'hi programaran a actes públics i activitats com ara cinema a la fresca, i s'hi instal·larà nou mobiliari urbà al llarg dels recorreguts, de manera que els camins del parc no seran només espais per on circular sinó zones d'estada. 

Plaça del Canòdrom
Ajuntament de BarcelonaPlaça del Canòdrom

D'altra banda, la plaça incorporarà una superàrea de joc infantil de grans dimensions que oferirà diferents possibilitats de joc i d’exploració per als infants amb una xarxa plena d’activitats lúdiques per jugar. També hi haurà altres elements per al joc, com una cistella de bàsquet, i s'hi faran plantacions perquè el verd garanteixi grans zones amb ombra. 

La reurbanització d'aquest espai també vol evocar el passat del barri de Sant Andreu. De fet, el nom de la plaça ve de l’edifici de l’antic Canòdrom, d’Antoni Bonet i Josep Puig, que té una especial importància dins del barri. 

Plaça del Canòdrom
Ajuntament de BarcelonaPlaça del Canòdrom

NO T'HO PERDIS: L’app que et regala diners per gastar en cultura a Sants i el Poble-sec

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat