Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així serà el Festival de Nadal de Barcelona

Les places de Catalunya i la de la Universitat s'ompliran activitats familiars, arts de carrer, música i cinema

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Aquest Nadal, Barcelona torna a comptar amb un festival nadalenc propi. Del 17 al 30 de desembre, les places de Catalunya i de la Universitat seran els epicentres d'aquesta tercera edició que vol oferir activitats per a tots els gustos per avivar l’esperit nadalenc de la ciutat. Hi haurà activitats en família, espectacles de circ, música i projeccions d’arts audiovisuals: aquí t’expliquem tots els detalls del festival.  

Nadal a la Plaça de Catalunya

La festa començarà a les 11 h amb set estacions familiars perquè trieu la que més atregui la canalla. D'entre les set, hi podreu trobar 'Ser o no ser, aquesta és la qüestió!' de Microshakespare, una instal·lació perquè els menuts interpretin obres de l’autor en vuit minuts, 'Creativitat i imaginació a petita i gran escala!' d’Un Món de Cartró, centenars de caixes us esperen per idear cada dia una escenografia col·lectiva diferent i, per continuar creant i 'Postals que volen com ocells', a càrrec de 'Barcelona, una postal de Nadal', celebrareu els 100 anys del naixement d’Antoni Tàpies, els 50 de la mort de Pablo Picasso i els 40 de la de Joan Miró elaborant tota mena de postals. 

A partir de les 16.30 h podreu passar-vos-ho bé amb les sessions musicals de Sonido Tupinamba, que serà la DJ resident al Barcelona Festival de Nadal i punxarà el que ella ha volgut anomenar música càlida per al fred de l’hivern i a partir de les 17 h, passarà el relleu rítmic al grup de deu dones Balkan Paradise Orchestra.

I a la nit, segueix la programació perquè cada dia de les 20 a les 21 h, excepte el 24 de desembre, com a truc final us espera la fusió d’òpera i circ 'La Torre de Nadal', un espectacle de Lluís Danés amb producció del Gran Teatre del Liceu i l’Ajuntament de Barcelona. Equilibris, moments de tensió, situacions de risc i elements clàssics del circ ballaran al ritme d’un viatge musical de Giacomo Puccini.

Nadal a Plaça Universitat

Un dels regals que la ciutat farà al veïnat i als seus visitants serà transformar la plaça de la Universitat en un món de somnis que seran possibles gràcies a una tecnologia d’allò més potent. Des de les 10 h fins a les 22 h, en aquesta plaça simbòlica hi trobareu 'Solstici', interpretacions del solstici d’hivern sota el prisma de les arts digitals. Es tracta d’una instal·lació creada per OFFF Barcelona, plataforma d’arts i disseny digital, que us convida a celebrar la punta hivernal endinsant-vos en un bosc de pantalles. 

Arts de carrer

A partir de les 18 h, propostes de totes les arts i de companyies d’arreu animaran els últims instants de llum. Hi trobareu circ de la mà de Soon Circus i Gregaris, on la bàscula, la perxa xinesa i l’acrobàcia crearan un relat sobre l’amistat entre dos homes. També hi trobareu circ de la mà de Circ Pànic, que ens portarà 'MiraT', un constant joc d’equilibris entre un home, una gran balança i ell mateix.

Les arts de carrer també venen amb molta dansa: Sound de Secà proposa 'Possê', un espectacle en forma de ritual per reivindicar l’espai públic a través de la percussió, la dansa i el teatre. El duo Magí Serra & Anamaria Klanjscek us portaran 'Cossoc', una coreografia íntima entre dos cossos per parlar-nos de les fronteres entre el que és públic i privat. 

 

NO T'HO PERDIS: Nadal 2022 a Barcelona: guia completa

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat