Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Llums de Nadal de plaça Catalunya
Foto: Estudi Antoni Arola

Així serà el Festival de Nadal de Barcelona

Les places de Catalunya i de la Universitat seran els epicentres del gran Festival de Nadal de Barcelona que oferirà activitats familiars, arts de carrer, música i cinema.

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Sí, aquest Nadal, Barcelona comptarà amb un festival nadalenc propi. Del 18 al 30 de desembre, les places de Catalunya i de la Universitat seran els epicentres d’aquest festival que vol oferir activitats per a tots els gustos per avivar l’esperit nadalenc de la ciutat. Hi haurà activitats en família, espectacles de circ, música i projeccions d’arts audiovisuals: aquí t’expliquem tots els detalls del festival.  

Nadal a la Plaça de Catalunya

Cada matí, la Plaça de Catalunya acollirà les famílies que vulguin passar-s’ho bé en sis estacions amb jocs i activitats. L’espai s’ambientarà amb una nadala creada pel duet de música electrònica b1n0 a partir de les dades obtingudes de cançons tradicionals. A més, s’hi oferirà un espectacle en forma de conferència ballada. Les tardes s’amaniran amb un espectacle de ritme i estils variats i una proposta d’arts de carrer i circ.  

Al capvespre, aquells qui passin per la Plaça Catalunya podran veure ‘Tants Nadals’, una projecció amb música en directe que ens transportarà per la Barcelona d’anys anteriors. Serà de 19 a 21 h, i la peça audiovisual anirà acompanyada de la música en directe del grup barceloní Seward i intèrprets del Conservatori Superior del Liceu. Tot això en una plaça ben decorada per l’arquitecte i escenògraf Juli Sanjuan Palm per convertir-la en un espai més festiu i recollit. 

Nadal a Plaça Universitat

La plaça de la Universitat comptarà amb una instal·lació per a reflexionar. Serà Bon(s) Nadal(s), una peça arquitectònica interactiva i en constant transformació creada per Domestic Data Streamers, que canvia a mesura que els veïns de la ciutat entren i surten dels seus portals. Als matins, la plaça acollirà activitats familiars d’art, literatura i natura, acompanyades de música de The Sey Sisters: l’espectacular trio de veus ha creat una cançó especial que també podrem escoltar a la plaça de Catalunya. També hi haurà projeccions de fragments de pel·lícules de Segundo de Chomón, cedides per la Filmoteca de Catalunya, 

Arts de carrer

Els dies 18, 19 i 20 de desembre, la companyia Maduixa oferirà un espectacle de dansa interpretat per cinc dones sobre xanques. Els dies 21 i 22, la companyia Kolektiv Lapso Cirk ens mostrarà com el circ desafiarà les lleis de la gravetat. El 23 i el 24, la companyia Uparte crearà un joc d’acrobàcies i altres disciplines artístiques. Els dies 27 i 28, s’esborraran les fronteres entre la dansa, el circ, el teatre i la performance amb l’espectacle Pelat, en què Joan Català difuminarà la línia que separa el públic i la funció I la companyia Cobosmika, els dies 29 i 30 presentarà Scrakeja’t 2.0, un espectacle que fusiona la dansa contemporània i les danses urbanes

Veus femenines

I els amants de la música podran gaudir, cada dia a les 20h (entre els dos passis de la projecció Tants Nadals), d’un concert de les grans veus femenines del panorama musical. Els concerts s’inicien el 18 de desembre amb Andrea Motis i el seu trio. Els dies 19 i 25, podrem escoltar l’electrofunk de Meritxell Neddermann. Els diesl 20 i el 27 serà el torn de Clara Gispert. Memi Sillah, cantant i trompetista, posarà la música els dies 21 i 28. Les reivindicatives Aura tocaran els dies 22 i 29 i The Sey Sisters, el poderós trio de veus soul, ho faran els dies 21 i 30. Aiala, d’un còctel de música negra, hip-hop i electrònica, pujarà a l’escenari el dia 26.

NO T'HO PERDIS: Nadal 2021 a Barcelona: guia completa

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat