Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Tres Xemeneies
Foto: Shutterstock

Així serà el futur de les Tres Xemeneies del Besòs

Suposaria la transformació de l'últim tram de costa sense urbanitzar a la rodalia de Barcelona

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Són un dels elements arquitectònics prop del mar més característics de la costa nord de Barcelona, un vestigi que s'ha salvat de l'època industrial que fa anys que busca un projecte a mida. Des del tancament de la fàbrica el 2011, les autoritats intenten aprofitar els edificis de la central tèrmica de les Tres Xemeneies, uns plans que segons sembla començaran a materialitzar-se ben aviat.

Segons avança 'El Periódico', es preveu que la Generalitat formalitzi a principis de novembre un acord per adquirir part del complex com la sala de màquines, la nau de turbines i els terrenys que l'envolten. L'administració autonòmica adquirirà la propietat sense cost, tot i que assumirà la inversió per mantenir i remodelar l'edifici, que està destinat a ser utilitzat com a equipament públic, segons el Pla Director Urbanístic (PDU) aprovat per a la zona.

En la nau de turbines està previst que s'instal·li un centre eminentment empresarial i un espai que acolliria l'activitat d'un 'hub' del sector audiovisual. Tot això es complementaria amb 1.783 pisos i habitacions d'hotel, tot un barri creat en terrenys que, en gran part, pertanyen a Front Marítim del Besòs, la companyia que uneix els interessos immobiliaris que Endesa i Metrovacesa esperen rendibilitzar a la zona.

Es preveu que la nau, amb 22.856 metres quadrats distribuïts en quatre plantes, doni cabuda a platós i sales de projecció de gran qualitat. També s'ha previst crear-hi aules de formació, oficines i altres instal·lacions per a la creació i l'exhibició de produccions de la indústria audiovisual, digital i de videojocs. Tot el complex portaria el nom de Catalunya Media City i ja es comença a dibuixar en alguns documents oficials.

NO T'HO PERDIS: Així serà la Barcelona del futur

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat