Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així serà el nou Port Olímpic de Barcelona: sense discoteques i amb grans avingudes

L'Ajuntament de Barcelona posa en marxa un pla per transformar l'accessibilitat, la infraestructura i la mobilitat del Port

Escrit per
Helena Morena
Publicitat

Les obres de remodelació del Port Olímpic començaran la setmana del 9 de novembre i s'allargaran fins a 2023. Aquest pla de recuperació té com a objectiu retornar als barcelonins un "espai únic al món", tal com afirmava el tinent d'alcalde Jaume Collboni en la roda de premsa d'avui, per a usos socials i esportius. La intenció també és fomentar la nàutica, la restauració i la protecció del medi ambient en un terreny d'uns 10.000 m². 

Zones verdes en lloc de discoteques

Una de les primeres reformes se centra en la problemàtica zona d'oci nocturn i restauració del Port, els passeigs de Mestral i Gregal. Collboni s'ha mostrat confiat que les 26 discoteques pendents de tancar ho faran molt aviat, ja que l'Ajuntament de Barcelona té la jurisdicció d'aquests establiments des de 2019. "Això ja està guanyat i evidentment comptem que abans que s'acabi l'any, hàgim recuperat el domini d'aquests locals", confessava el tinent d'alcalde. Segons el pla provisional de reforma, tots dos passeigs es transformarien en avingudes àmplies plenes d'arbres i bancs sense cap rastre de cotxes. 

Reforma provisional del Port Olímpic
Foto: Ajuntament de Barcelona

Una major accessibilitat per a tothom

Garantir la seguretat de tots els ciutadans és primordial i per això es millorarà la infraestructura completa del port. S'eliminaran tots els obstacles i barreres que puguin destorbar el moviment lliure de les persones. 

Un Centre de Vela més modern

Tot port necessita un centre nàutic que ofereixi cursos relacionats amb el mar. El Centre Municipal de Vela ja és una realitat, però es pretén modernitzar i ampliar l'actual per poder acollir més persones, instal·lacions i activitats centrades en l'economia blava i la preservació de l'entorn marítim i natural. L'Ajuntament calcula que aquesta àrea educativa i econòmica generarà 200 nous llocs de treball en un futur pròxim. 

Nou Centre Municipal de Vela
Foto: Ajuntament de Barcelona

Oferta gastronòmica

Es vol seguir potenciant la dieta mediterrània amb una oferta variada d'alimentació local i de proximitat. L'Ajuntament ja ha anunciat que no cessarà l'activitat actual dels restaurants ja existents, per tal de poder continuar generant beneficis econòmics durant les obres.  

Reforma provisional del Port Olímpic
Foto: Ajuntament de Barcelona

La transformació de tot aquest espai suposarà una gran millora pel districte de Sant Martí, que incrementarà els punts de trobada en la seva àrea, i dotaria a la ciutat de Barcelona d'un port verd, sostenible, modern, respectuós amb l'entorn, sense residus i referent a escala mundial. 

NO T'HO PERDIS: Locals de Barcelona que han tancat i que trobarem a faltar 

Últimes notícies

    Publicitat