Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
aeroport el prat
Foto: Shutterstock

Així serà el nou visat de pagament obligatòri per entrar a la UE

Qualsevol persona d'entre 18 i 70 anys haurà de pagar una taxa de 7 euros (7,50 dòlars) per entrar o fer trànsit a través de qualsevol país de la UE

Ed Cunningham
M. P. Muñoz
Escrit per
Ed Cunningham
Traduït per
M. P. Muñoz
Publicitat

Atenció tots els ciutadans de fora de la UE que viatgin cap o a través de la Unió: aviat els vostres viatges seran una mica més cars. A partir del 2025, qualsevol persona que viatgi amb passaports de diversos països del món, d'entre 18 i 70 anys, haurà de pagar 7 euros per entrar o fer trànsit per qualsevol país de la UE.

S'està preparant un nou sistema de visats als països de la UE, anomenat Sistema Europeu d'Informació i Autorització de Viatges (ETIAS). Quan s'implementi, els visitants hauran de tenir una autorització oficial de visat ETIAS per poder continuar visitant països europeus. Serà obligatori per a viatges de fins a 90 dies (si voleu quedar-vos més temps, necessitareu un altre visat complementari) tant per a turistes com per a viatgers de negocis, i s'haurà d'obtenir com a mínim 96 hores abans de la sortida.

I tot i que tot això pot semblar força complicat (i costós), no és tan dolent com sembla. La taxa no s'ha de pagar cada vegada que entreu en un país de la UE. L'exempció dura tres anys, així que només haureu de renovar-la quan hagi caducat o si us feu un nou passaport.

Mentre que la necessitat dels britànics d'utilitzar el sistema d'exempció de visats ETIAS és una conseqüència del Brexit, també s'aplica als titulars de passaports de molts altres països arreu del món. Des dels EUA i Canadà fins al Brasil, Japó i Austràlia, un total de 57 països són susceptibles. Podeu veure una llista completa de països al web de l'ETIAS.

Així que, exactament, quan entrarà en vigor el sistema ETIAS? Inicialment, s'havia d'implementar el novembre del 2023, però es va ajornar a causa de les preocupacions dels estats membres de la UE sobre la seva implementació. Des de llavors ha patit més retards a causa de problemes informàtics en la construcció del nou Sistema d'Entrada/Sortida (EES). Ara s'estima que el sistema ETIAS es llançarà a la primavera del 2025, el que significa que els visitants no hauran de preocupar-se per això com a mínim durant un any més.

De moment, actualment no hi ha cap taxa per a la majoria dels viatgers que visiten la UE, un fet que acabarà aviat.

NO T'HO PERDIS: 10 viatges que has de fer un cop a la vida

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat