Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Ronda de Sant Antoni
Ajuntament de BarcelonaRonda de Sant Antoni

Així serà la futura ronda de Sant Antoni: sense cotxes, amb una àrea de joc i més espais verds

Les obres de transformació començaran a principis de 2024 i duraran setze mesos

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

A principis d'aquest 2023, l'Ajuntament de Barcelona va organitzar un procés participatiu amb els veïns de l'entorn de la ronda de Sant Antoni. Tenint en compte les necessitats del veïnat, es va dissenyar un projecte de transformació de la zona que finalment començarà el pròxim 8 de gener, per no interferir en la campanya nadalenca. Els treballs tindran una durada de setze mesos i s'hi invertirà un pressupost d'11,6 milions d'euros.

Les obres es dividiran en dues fases: la primera se centrarà en els dos trams de la mateixa ronda de Sant Antoni, Comte d'Urgell-Villarroel i Villarroel-Floridablanca, i les voreres del costat Eixample i del costat Raval; i la segona fase abordarà el carrer de Tamarit i les places del Raval. 

Una zona per vianants

Una part de la futura ronda de Sant Antoni es convertirà en un àmbit lliure de cotxes i que inclourà una nova àrea de joc infantil. La plataforma estarà entre Villarroel i Floridablanca i es configurarà com una plaça pacificada per a vianants que només admetrà el pas necessari a vehicles de serveis i emergència pels laterals. Aquest àmbit es diferenciarà de la resta i, a més de les zones infantils, també inclourà nous espais verds.

Millores a la mobilitat

Pel que fa al transport públic, es preveu que s'instal·li un carril bus de baixada des de Villarroel fins a Comte d'Urgell, que eliminarà el pas del bus contra direcció que hi ha actualment al carrer del Comte d'Urgell. En el mateix tram de l'autobús, s'incorporarà un espai de càrrega i descàrrega, a petició dels comerciants del districte.

La mobilitat en bicicleta també es millorarà i s'hi podrà anar per tot l'àmbit mentre es mantingui la prioritat del pas del vianant. 

NO T'HO PERDIS: Nadal 2023 a Barcelona: guia completa

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat