Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així serà la nova Gran Via de Barcelona

Es tracta d'un nou passeig verd a sobre dels túnels viaris

Núria Méndez
Escrit per
Núria Méndez
Publicitat

Zones de joc infantil i estada, 30.000 m² amb una gran arbrada, un gran passeig central d’uns vint metres d’amplada per als habitants, dos carrils per bicicletes i un espai bidireccional pel transport públic: la Gran Via de Barcelona ja té projecte guanyador per urbanitzar-se, tal com ha fet públic l'Ajuntament. A més, a les cruïlles amb els principals carrers transversals i als accessos al centre comercial es crearan espais amplis per afavorir el pas a peu i connectar les dues bandes de la Gran Via.

El tram serà entre la plaça de les Glòries i la rambla del Poblenou, i apostarà per la mobilitat sostenibleEl recorregut serà d’uns 50 metres d’amplada i el verd serà el protagonista. La multitud d’arbres oferiran zones d’ombra i els arbustos aportaran vitalitat. A la banda dels edificis d’habitatge hi haurà una vorera i un carril de circulació en plataforma única perquè hi passin bicicletes, serveis i trànsit local. A la banda que toca al centre comercial, hi haurà una vorera, un carril per bicis i veïns, i l’espai pel tramvia i pel bus en doble sentit. Al centre hi haurà el passeig central amb fonts, llocs per seure, mobiliari lúdic com taules de ping-pong i jocs infantils. 

La proposta s’ha escollit per unanimitat del jurat en un concurs públic. Aquest projecte transforma el mur per al veïnat amb vuit carrils de trànsit en un nou espai ciutadà que uneixi els barris del Clot, Provençals i el Parc i la Llacuna del Poblenou, a Sant Martí. La reforma d’aquest tram vol donar continuïtat al futur Parc de les Glòries.

La proposta guanyadora ha estat creada per la UTE formada per les societats ESTEYCO, S.A. – TRN TARYET, S.A. – JPAM Estudio de Arquitectura SLP. Aquestes preveuen utilitzar materials amb baix impacte mediambiental, combinant el granet a les zones de vianants  i el sauló per a àmbits més tous. Mentrestant, els autors redactaran el projecte executiu amb els equips tècnics municipals. El principal objectiu és tenir-lo llest l'abril del 2023.

NO T'HO PERDIS: 22 coses que passaran a Barcelona el 2022

Llegeix el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat