Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Ampliació MACBA
Ajuntament de BarcelonaAmpliació MACBA

Així serà la nova plaça dels Àngels: més amable, dinàmica i verda (tenim fotos!)

La reforma també inclourà la construcció del nou CAP Raval Nord i l'ampliació del MACBA

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

La plaça dels Àngels (també coneguda com 'la plaça del MACBA') serà un espai verd amb zones d’estada més dinàmic i amable. Així ho ha anunciat l’Ajuntament, qui ha presentat la reforma de l’indret i ha explicat que la plaça comptarà amb nous equipaments i nous usos ciutadans. 

L’objectiu del consistori és convertir l’espai i dotar-lo d’un nou sentit pels veïns del districte de Ciutat Vella incorporant zones d’estada i verd i amb l’obertura de nous espais en la trama del barri del Raval. Per aconseguir-ho, s’ha decidit fer un canvi integral d’imatge de la plaça dels Àngels, que també inclourà la construcció del nou Centre d’Atenció Primària Raval Nord, a l’edifici de la Capella de la Misericòrdia, i l’ampliació del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). Les reformes contribuiran a dinamitzar els usos de la nova plaça i millorar-ne l’espai públic, i també intervindran en l’entorn, com la plaça Terenci Moix i el carrer comercial Joaquim Costa.

De moment, s'estan valorant diverses opcions pel que fa a l'estètica de la nova plaça. Meier Partners Architects, l’estudi encarregat de la remodelació (que, de fet, és el llegat de Richard Meier, l’arquitecte que va dissenyar el MACBA) ha presentat una sèrie d’estudis preliminars, tot i que no representen una proposta definitiva.

Estudis preliminars plaça dels Àngels
Ajuntament de Barcelona / Meier Partners ArchitectsEstudis preliminars plaça dels Àngels
Estudis preliminars plaça dels Àngels
Ajuntament de Barcelona / Meier Partners ArchitectsEstudis preliminars plaça dels Àngels

Remodelació de la plaça dels Àngels

En aquesta zona de 1.105 m² es preveu incorporar espais verds i zones d’estada amb bancs o gandules, i també se sumarà la construcció d’una terrassa mirador del nou espai del MACBA, que serà oberta a l’ús ciutadà. Si bé les obres no consten d'un espai pels patinadors, aquests elements permetran nous fluxos i itineraris per estar i travessar la plaça, així com gaudir de l’espai públic de la plaça. De fet, aquesta actuació urbanística recull la petició de la Xarxa Veïnal del Raval, que va quedar fora dels pressupostos participatius en el darrer mandat, per poder comptar amb una plaça menys dura i amb nous espais. En aquesta línia, la reforma també preveu actuar en les places i carrers de l’entorn amb intervencions de mobilitat, neteja i manteniment i un pla de dinamització comercial. 

El nou Centre d’Atenció Primària del Raval Nord

La construcció del nou CAP Raval Nord - Doctor Lluis Sayé es construirà a l’antiga Capella de la Misericòrdia i, ara que les obres estan a punt de ser licitades per la Generalitat, es preveu que es comenci a edificar al mes de juny. Si se segueix el calendari previst, el centre de salut començarà a funcionar a partir del primer trimestre del 2026. 

El nou equipament comptarà amb 2.500 m² i substituirà l’actual emplaçament del carrer Torres i Amat i la plaça Terenci Moix, ampliant la seva capacitat assistencial i mantenint la cartera de serveis.

Nou Centre d’Atenció Primària del Raval Nord
Ajuntament de BarcelonaNou Centre d’Atenció Primària del Raval Nord



Ampliació del Museu d’Art Contemporani de Barcelona

Durant aquest mes de març es preveu la tramitació de les reformes d’ampliació del MACBA. Amb les gestions reglades, es podrà licitar obres al juny i començar a construir a finals d’any. Els nous espais que es volen construir contemplen 2.110 m² de noves sales d’exposició, galeria, magatzems i instal·lacions, així com altres 349 m² per la terrassa amb mirador oberta als ciutadans. 

L’ampliació té com a objectiu la reordenació i millora dels espais i serveis del museu per mostrar una col·lecció més accessible als públics. El MACBA vol esdevenir un museu provocador, capaç de generar relats i debats, i també vol despertar l’interès per l’art i la cultura contemporània (especialment la catalana) des d’una voluntat transformadora de les persones i la societat.

Nova terrassa del MACBA
Ajuntament de BarcelonaNova terrassa del MACBA




NO T'HO PERDIS: 9 edificis emblemàtics de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat