Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Nou Rec Comptal
Foto: juntament de Barcelona

Barcelona crearà una nova ruta turística verda al voltant del Rec Comtal

No només atraurà als visitants, sinó que també brinda un entorn verd als residents

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Ens agrada que la nostra ciutat sigui cada dia més verda gràcies a projectes que aposten per la sostenibilitat. Per això ens interessa el pla que Barcelona prepara per a la posada en marxa d'una ruta turística ecològica al voltant del Rec Comtal

Es tracta d'un projecte del Pla de Sostenibilitat Turística en Destinacions, impulsat amb fons Next Generation de la UE que suposarà una inversió de 2,9 milions d'euros. Es basa en un esforç per descentralitzar l'oferta turística de la ciutat, creant nous reclams centrats en la sostenibilitat i la recuperació dels espais naturals de la zona del Besòs.

Nou Rec Comptal
Foto: Ajuntament de Barcelona

La major part del pressupost, 2,54 milions d'euros, es destinaran a adequar l'itinerari al costat del Rec Comtal, mentre que els 380.000 euros restants seran invertits en la biodiversitat de la zona. L'objectiu final és crear un itinerari seguint el Rec Comtal, des de la plana de la Ponderosa fins a l'Estació de Tractament d'Aigua Potable Besòs, i continuant fins a la Casa de l'Aigua del barri barceloní de Trinitat Vella.

Nou Rec Comptal
Foto: Ajuntament de Barcelona

El recorregut, accessible per a vianants i ciclistes, incrementarà la vegetació de la zona i inclourà una exposició sobre la història de l'aigua i la ciutat, un recull de la seva utilitat al llarg del temps, ressaltant la història de les Cases de l'Aigua dels barris de Trinitat Vella i Trinitat Nova.

El projecte també busca potenciar la biodiversitat en aquest espai verd i blau, amb actuacions a l'estat ecològic del canal d'aigua, millora i restauració de les ribes, reintroducció d'espècies autòctones aquàtiques i reforestació de la zona.

NO T'HO PERDIS: Així serà la Barcelona del futur que ja guanya premis d'arquitectura

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat