Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així serà la radical reforma de Via Laietana

Escrit per
Carla Romera
Publicitat

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat avui la proposta oficial de reforma de Via Laietana amb l'objectiu de fer de l'avinguda un lloc de trobada per als vianants, amb menys soroll i contaminació. El projecte es posarà en marxa l'últim trimestre del 2021 i es preveu una durada de les obres d'un any i mig. Per tant, la transformació de Via Laietana s'allargarà fins a mitjans de 2023 i tindrà un cost aproximat de 34 milions d'euros per reformar 42.000 m2.

Recreació de la futura Via Laietana
FOTO: Ajuntament de Barcelona

Els principals canvis

L'aspecte més important del projecte és que els cotxes tindran l'accés restringit a l'avinguda. Els turismes privats podran circular únicament en el sentit de baixada i a un màxim de velocitat de 30 km/h, en un únic carril de 2.6M d'ample compartit amb bicicletes. El trànsit en els carrils exteriors quedarà limitat a autobusos i taxis, i les bicicletes podran ocuparan els dos carrils centrals. A més, l'accés estarà vigilat amb càmeres per controlar els accessos.

Il·lustració de la disposició del trànsit
FOTO: Ajuntament de Barcelona

Espais verds

Per als vianants, les voreres s'eixamplaran dels 2,5 metres actuals a 4,15 i als carrers confluents es crearan nous espais verds al voltant de les places i a les cruïlles. Així, la rotonda de la plaça d'Antoni Maura desapareixeria i places com la de l'Àngel o Antonio López s'ampliarien.

Plànol de les xarxes subterrànies
FOTO: Ajuntament de Barcelona

Renovació de serveis

Finalment, el projecte també inclou un pla de millora per a les xarxes i serveis urbans, com les instal·lacions d'aigua, llum i comunicacions, situats a sota de Via Laietana.

NO T'HO PERDIS: tanca un dels cinemes més antics de Barcelona 

Últimes notícies

    Publicitat