Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així serà la renovació total del Funicular de Montjuïc

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Ressegueix la muntanya de Montjuïc des de l'Exposició Universal de 1929, fa el recorregut amb 2 minuts, pot arribar a carregar fins a 400 passatgers en cada viatge i, després de quasi 90 anys pujant i baixant, es pren un merescut descans. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha decidit fer-li un 'lifting' complet que suposarà 17 mesos d'obres.

Funicular de Montjuïc
Funicular de Montjuïc

 La rehabilitació constarà de canvis i millores de diferents magnituds. Des de la construcció d'escales mecàniques o ampliació d'espais a solucionar filtracions d'aigua i humitats. Tant les dues parades (Paral·lel i Parc de Montjuïc), com les vies i els mateixos combois es veuran afectats en algun moment per aquesta renovació que suposarà un pressupost de més de 5 milions d'euros. Es preveu que les obres comencin a principis de novembre, moment en què es tanca el servei, per evitar alterar el mínim el funcionament i molestar els passatgers. Tot i això en els casos en què es vegi interrompuda la freqüència normal del funicular, TMB habilitarà un servei de bus llançadora.

Funicular del Tibidabo
Funicular del Tibidabo

Enguany el funicular del Tibidabo també penjarà el cartell "d'obres". El passat mes d'abril la gestora responsable d'aquest servei (BSM) va anunciar que portaria a terme les obres en un termini aproximat de 6 mesos. El que va ser el primer funicular d'Espanya rebrà un important rentat de cara. El principal canvi serà el dels antics vehicles per uns de nous, seguit d'una nova plataforma per agafar més velocitat i l'augment considerable de passatgers per comboi (de 120 a mínim 226). Es preveu que les obres comencin al setembre d'aquest any i s'allarguin fins al març.

Últimes notícies

    Publicitat