Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Columna de llum Sónar
Foto: Sónar

Així serà l'espectacular columna lluminosa que s'encendrà per Nadal al centre de Barcelona

'Analema' està inspirada en el solstici d'hivern i oferirà un espectacle de llum que es podrà veure des de diversos punts de la ciutat

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Una espectacular columna de llum il·luminarà el cel de Barcelona per celebrar les festes nadalenques. Entre el 16 i el 29 de desembre, tothom que visqui o visiti la ciutat podrà veure l''Analema', una nova peça multimèdia i interactiva inspirada en el solstici d'hivern. L'obra estarà situada a la Plaça Universitat i registrarà els moviments de tothom qui passegi per allà. Els moviments els transformarà en dades que traduirà en un gran espectacle de llum i so nocturn que es podrà veure des de diversos punts de la ciutat. 

Columna de llum Sónar
Foto: Sónar

La instal·lació està comissariada pel Sónar i desenvolupada per l'estudi creatiu Glassworks i forma part del Barcelona Festival de Nadal. Analema serà un enorme cilindre que projectarà una gran torre de llum vertical que anirà acompanyada d'un sistema de so generatiu que reaccionarà en funció de la posició de l'usuari. Al llarg de la projecció, es crearà un espai sonor creat pel duet musical Tarta Relena, que també intervindrà en directe en dues ocasions.

Com funcionarà?

Durant gairebé dues setmanes, d'11 a 18 h, les hores de llum solar, hores el públic podrà interactuar amb la instal·lació, que registrarà els seus moviments i emetrà diversos sons. De 18 a 21 h, ja a les fosques, cada interacció provocarà que s'activi un dels focus de llum, fet que permetrà que siguin els mateixos assistents els que il·luminin el cel de la ciutat.

A més, de les 21 a les 23 h, cada dit es projectarà una gran columna de llum vertical que serà el resultat definitiu de les interaccions registrades al llarg del dia. Cada exhibició durarà cinc minuts i es repetirà cada quinze minuts.

NO T'HO PERDIS: Nadal amb nens: les millors activitats per fer en família a Barcelona

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Nadal

    Últimes notícies

      Publicitat