Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així seran les festes de La Mercè 2022

La Festa Major de Barcelona torna en una edició ja sense restriccions pandèmiques, nous escenaris i amb Roma com a ciutat convidada

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Arriba l’estiu, les vacances i també les primeres informacions sobre les festes de La Mercè. L’any passat, les restriccions per la pandèmia no van permetre que la festa major de Barcelona es desenvolupés amb normalitat. Però, aquest any, com serà La Mercè 2022? 

Anem a pams. Ja hem descobert la pregonera d’enguany: serà la cineasta Carla Simón l’encarregada de dir el pregó el dia 23 de setembre, al Saló de Cent. També ens hem meravellat amb el cartell que David de las Heras ha dissenyat per anunciar les festes de la Mercè, una il·lustració amb doble significat que reuneix tres generacions de barcelonines en la mateixa imatge. 

Tornen els escenaris clàssics de La Mercè… i en neixen de nous!

Després de dos anys amb escassos concerts i una programació marcada per les restriccions pel Coronavirus, La Mercè recuperarà espais clàssics com la Platja del Bogatell, amb l’escenari Mediterràniament d’Estrella Damm; l’Avinguda Maria Cristina o la Rambla del Raval. 

Però també tindrem escenaris nous: per primera vegada, la Zona Universitària (que acollirà un dels escenaris per a concerts de gran format) el Parc de l’Aqüeducte, Ciutat Meridiana, i la Ronda de Sant Antoni es convertiran en zones de concert. 

També es mantindran els escenaris de Mercè Música de l’any passat: el Teatre Grec, els Jardins Pla i Armengol i la Plaça Major de Nou Barris. 

El BAM es podrà gaudir al Moll de la Fusta, amb un doble escenari; a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, i a un dels seus espais més clàssics que es recupera per a aquesta edició: La Rambla del Raval.

El Passeig de Gràcia fa 200 anys i s’omple de cultura popular

De l’edició anterior, La Mercè d’enguany conserva el Passeig de Gràcia com a espai festiu. Aquest any, l’emblemàtic passeig de Barcelona commemora el seu 200è aniversari i ho farà convidant als gegants i gegantes, els diables i altres grups de la cultura popular a ocupar el carrer en una gran desfilada. Entre les activitats més rellevants de la programació, el Passeig de Gràcia acollirà el popular correfoc de la Mercè. A més, els altres actes tradicionals de la Mercè s'ubicaran a l’Av. de la Catedral, la plaça de Sant Jaume i la plaça de la Mercè. 

Les arts de carrer s’infiltren a les places de Barcelona

El Parc de la Ciutadella, el Parc Joan Miró, el Castell de Montjuïc, el Parc de la Trinitat i el Palauet Albéniz es convertiran en els escenaris de les arts de carrer que, per primera vegada, també arribaran a Ciutat Meridiana, al Parc de l’Aqüeducte. 

Torna l’espai familiar de l’Antiga Fàbrica Estrella Damm del carrer de Rosselló i els jardins de Montserrat Roig, i, per primer cop, les arts de carrer de la Mercè també arribaran al Parc de l’Aqüeducte, a Ciutat Meridiana.

Alimentació sostenible i jazz, les novetats de l’any

La Ronda de Sant Antoni inaugura escenari: durà el nom de “Terra i gust” i hi tindrà lloc una veritable festa de l’alimentació sostenible. Els barcelonins i barcelonines podran gaudir de la música, del menjar i del beure d’una manera més conscient en aquesta iniciativa, que és part del llegat de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. Una altra novetat serà el festival Jazz & Food, que tindrà lloc al Moll de la Fusta durant el dilluns 26 i que reunirà talent local d’aquest gènere musical, amb una presència femenina destacada.

Roma, ciutat convidada

Aquest any, la ciutat convidada de La Mercè és la capital italiana, que serà present a la programació amb diferents propostes musicals, cinematogràfiques i d’arts de carrer. Per a celebrar-ho, la plaça de la Mercè esdevindrà un cinema a l’aire lliure amb homenatges a Ennio Morricone, Federico Fellini i Paolo Sorrentino. 

Dins de les actuacions musicals de la Mercè, també n’hi haurà de procedència italiana. L’avinguda de la Catedral oferirà un concert d’Alessandro Mannarinoi a La Mercè també convidarà Vinicio Capossela, un dels grans del folk i la cançó italiana. 

Amb la voluntat de mostrar la varietat artística italiana, la Mercè Arts de Carrer hi haurà tastets de dansa de Mauro Astolfi, la companyia italiana Spellbound Contemporary Ballet i Andrea de Siena, que oferirà un taller de pizzica, una dansa tradicional italiana de la família de la tarantel·la. 

NO T'HO PERDIS: El millor de les festes de la Mercè 2022

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat