Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així són els primers pisos contenidor de Barcelona

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Els pisos contenidor o APROP ja són una realitat i l'Ajuntament ha anunciat que els primers inquilins hi entraran després de les festes de Nadal. La notícia arriba acompanyada de fotografies i informació com la que el bloc inclou 12 pisos (de 60 i 30 m2) i hi podran viure fins a 32 persones i famílies en situació de vulnerabilitat del barri. El que d'un inici era una pila de contenidors reciclats del port, amb les seves parets oxidades i els seus números de sèrie, ara ha agafat la forma d'un edifici enmig de Ciutat Vella. La prova pilot d'APROP, inspirada en una proposta d'èxit a ciutats del món com Amsterdam o Vancouver, arriba per intentar pal·liar la falta d'habitatge social que pateix la ciutat i que suposa deixar al carrer, o en situacions d'emergència residencial, centenars de famílies de la ciutat.

Així són per dins

Segons el que avui ha avançat l'Ajuntament de Barcelona a través de les seves xarxes estem davant de pisos molt petits, màxim dues habitacions, però espais equipats i llestos per entrar-hi a viure. Disposen de cuina equipada amb electrodomèstics, bany, una sala d'estar amb sofà, taula i cadires i, també, habitacions amb llits, armaris i calaixeres. L'Ajuntament ja ha confirmat que en els baixos de l'edifici s'hi ubicarà el CAP del Gòtic.

Menjador i sala d'estar
Menjador i sala d'estar
FOTO: Ajuntament de Barcelona
Escala i habitació amb llitera
Escala i habitació amb llitera
FOTO: Ajuntament de Barcelona

Què són els APROP?

Les traves burocràtiques han endarrerit considerablement el que era un dels projectes estrella del primer mandat del govern de l'Ada Colau. Abanderada de l'accés a l'habitatge, Colau portava els APROP com una de les propostes per resoldre el dèficit d'habitatge que viu la ciutat i els va posar sobre la taula amb 3 blocs per construir. La realitat és que en ple segon mandat només s'ha construït el de Ciutat Vella, tot i que ja s'anuncia la licitació d'obres pel 2020 del segon edifici d'APROP, en aquest cas al carrer Bolívia (Sant Martí), amb 42 allotjaments i un hort urbà inclòs. Aquest tipus d'habitatges són innovadors sobretot per la seva condició desmontable i la rapidesa amb que es construeixen, el de Ciutat Vella s'ha aixecat amb menys d'un any.

L'Ajuntament espera que el projecte APROP, desenvolupat al llarg i ample de la ciutat, doni resposta temporal a aquelles famílies desallotjades, a la vegada que es complementi amb polítiques d'habitatge per atendre la situació de gran demanda de pisos a preus assequibles i la pressió de la gentrificació.

NO T'HO PERDIS: Tanquen dos teatres en una setmana a Barcelona

 

Últimes notícies

    Publicitat