Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així sona la nadala feminista d'una escola de BCN que s'ha fet viral

Escrit per
Laura Galve
Publicitat

"Quan et diguin que és de nenes, fuig, fuig, fuig. Quan et diguin que és de nens, fuig, fuig, fuig". Així comença 'Atrapades en el gènere', un rap feminista contra els estereotips de gènere que l’escola de Barcelona, Fructuós Gelabert, ha llençat per reivindicar un Nadal on les nenes s’alliberin de les nines i les cuinetes, els nens parin la taula i els pastorets rentin la roba. 

La nadala, basada en el clàssic "Fum, fum, fum", critica des de l’humor, els estereotips sexistes que bombardegen als petits i als no tan petits durant aquestes vacances, a través de la publicitat, les joguines i inclús en els ninots del pessebre, on predomina la figura masculina. 

Aquests rols de gènere que s’imposen entre nens i nenes no només es donen fora de casa, sinó que, tal com fa referència el rap, també es produeixen als mateixos dinars familiars d’aquestes festes on l’àvia, la mare i les tietes són les encarregades de parar taula i cuinar. 

Alguns alumnes de l’escola han protagonitzat aquest rap, posant les seves veus, però també els han acompanyat músics professionals com Rikki, del grup infantil Xiula, Elena Gadel, Mariona Castillo o Clara Peya

Aquesta iniciativa no és la primera que tira endavant l’escola, la qual, fa un any va fer una nadala feminista contra les joguines sexistes

Ja sabeu, quan us diguin que és de nenes o de nens, fuig, fuig, fuig!

NO T'HO PERDIS: El Nadal a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat