Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així sona Q, la primera veu sense gènere

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

El 'Genderless' va començar sent una tendència en el món de la moda, fer roba sense gènere, peces que poguessin vestir tant homes com dones sense obligació d'identificar-se. I ara l'eliminació de les etiquetes de gènere ha anat un pas més enllà amb l'aparició de Q, la primera veu 'genderless' per a eines com Siri o Alexa.

Segons publica 'Daily mail', és un so neutre, ni masculí ni femení, que vol acabar amb el biaix en aquest tipus d'assistents i que ha estat creat pels investigadors de Copenhaguen Pride a partir d'enregistraments de veus de persones que s'identifiquen com a no binàries. Després, la veu va ser testejada amb gairebé 5.000 persones que van haver de puntuar de l'1 al 5, sent 1 una veu recognosciblement masculina i 5 una veu femenina. El procés següent va ser modular-la fins que la majoria la identifiqués com a neutra.

Tant Apple com Amazon donen l'opció d'escollir entre veus masculines i femenines per als seus assistents –la femenina segueix sent la més utilitzada–, i ara amb el llançament de Q, els investigadors proposen una alternativa molt més inclusiva. Segons els experts, assignant-li una veu de dona a aquest tipus d'assistents se segueix fomentant la idea que les dones estan per cuidar i atendre.

Ara la pilota està a la teulada de les grans companyies, que han de decidir si la inclouen a les seves eines. Nosaltres només podem escoltar-la i seguir amb el debat. 

Últimes notícies

    Publicitat