Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Ajuda en el recompte de les persones sense llar a Barcelona

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Segurament tens algun a prop de casa, o els veus quan tornes de la feina, quan surts a comprar el pa, quan passeges pel barri o quan tornes a casa després d'una nit de festa.
Els mires mig de reüll, amb una barreja de desconfiança, curiositat i llàstima. Potser t'has apropat a ells alguna vegada per veure si necessiten res o els has donat alguna peça de roba.
Són persones que dormen als carrers i places de Barcelona. El sensellarisme a la nostra ciutat és una realitat que no es pot ignorar i que demana acció i col·laboració.

A Barcelona s'han realitzat cinc recomptes de persones que dormen al carrer. Quatre d'ells organitzats per la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), el 2008, el 2011, el 2016 i el 2017, i un cinquè per Arrels Fundació el maig de 2015. Enguany, la XAPSLL repeteix, la nit del 16 al 17 de maig, de les 22 a les 2 hores.

Si voleu participar en el recompte, us podeu apuntar com a voluntaris. No cal experiència prèvia, només heu de ser majors de 18 anys i tenir un smartphone, ja que es treballarà a partir d'una aplicació. Porteu-lo al màxim de bateria i penseu com tornareu a casa, ja que el recompte acabarà de matinada.

Segons el recompte del 2017, a Barcelona cada nit dormen al carrer més de 1.000 persones, a les quals hem de sumar les que dormen a centres residencials i pisos de programes públics i privats i a d'altres que ho fan a assentaments. En total eren prop de 3.400 persones.

Aquest recompte ajuda a millorar el coneixement de la realitat de les persones sense llar per tal de poder abordar la situació d'aquestes persones. Un compromís amb les persones sense llar per la defensa dels seus Drets.

Penseu que podríem ser qualsevol de nosaltres.

Recompte de persones sense llar

Últimes notícies

    Publicitat