Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Canserbero
Foto: Instagram /elcanserbero

Al final l'assassina era la mànager: gir inesperat en el cas de la mort del raper Canserbero

Durant gairebé una dècada, la mort de l'artista veneçolà es va considerar un suïcidi

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Vuit anys després de la mort de Canserbero, un dels rapers llatinoamericans més coneguts, la investigació del seu cas ha fet un gir inesperat. L'any 2015 les autoritats van trobar el cos sense vida de Tirone José Gonález, el nom real del raper, en estranyes circumstàncies a Maracay, a Veneçuela. Després d'una dècada tractant el cas com un homicidi-suïcidi, Natalia Améstica, l'exmànager de l'artista, ha confessat que va ser ella qui el va assassinar amb ajuda del seu germà, Guillermo Asmètica.

La hipòtesi principal del cas, i l'oficial fins ara, va ser que el cantant veneçolà patia esquizofrènia i, en una crisi que va acabar en baralla, va matar el músic Carlos Molnar, marit durant 10 anys de Natalia Améstica, i posteriorment es va suïcidar en llençar-se per la finestra d'un desè pis. Vuit anys més tard, la Fiscalia General de Veneçuela va decidir reobrir el cas per les diverses inconcluencies que el fiscal general, Tarek William Saab, considerava que hi havia.

Després d'exhumar altre cop el cadàver de Canserbero, els germans Améstica van passar a ser sospitosos d'ambdós assassinats. Un mes després, el fiscal va mostrar un vídeo amb la confessió de Natalia on assegura que va drogar els dos músics amb altes dosis de calmants i, posteriorment, els va apunyalar. Améstica també va confessar que va trucar al seu germà perquè l'ajudes a modificar l'escena del crim, amb ajuda de tres funcionaris del Servei Bolivià d'Intel·ligència (Sebin), que també han estat detinguts.

Qui era Canserbero?

La revista Rolling Stone va anomenar Canserbero com el millor raper de la història del rap espanyol aquest 2023. L'artista es va convertir en una icona de la música urbana que va arribar a escala internacional amb èxits com 'Pensando en ti', 'Visiones', 'Mundo de piedra' i 'Querer querernos', entre d'altres.

Al llarg de la seva vida va publicar tres discs: 'Vida', 'Muerte' i 'Apa y Can' i, malgrat que a tots hi ha cançons d'amor i desamor, un dels temes principals de la lírica de l'artista va ser la mort, un tema que dona nom al seu segon treball. Aquest tòpic va ser recurrent a la seva vida, ja que va perdre a la seva mare i al seu germà, a qui li va dedicar lletres com "Hoy voy a convertirme en un criminal, yo no creo en nadie a menos que me convierta en un muerto. Hoy voy a vengar a mi hermano como le juré a mi padre. Diente por diente, ojo por ojo es esto".

NO T'HO PERDIS: Els millors concerts de 2024 a Barcelona

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat