Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Tortugues careta
Foto: CRAM

Alegria pel naixement d'un niu de tortugues a la costa de Barcelona

Durant la matinada han sortit de terra una vintena d'animals i alguns han anat directament a la mar

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

El naixement d'un niu de tortugues careta a Malgrat de Mar (Maresme) és una bona notícia perquè ens parla de la recuperació d'una espècie que pràcticament havia desaparegut de les costes catalanes.

Durant la matinada han sortit del niu de forma natural 20 tortugues, vuit de les quals han anat directes a la mar (després de ser pesades i mesurades) i altres 12 han estat traslladades a instal·lacions de la Fundació CRAM, una entitat privada sense ànim de lucre dedicada a la protecció del medi marí.

Tortugues careta
Foto: CRAM

Les tortugues traslladades formaran part del projecte 'Head-Strating' que les criarà en captivitat per a després ser reintroduïdes al seu hàbitat natural.

D'una posta de 90 ous, han nascut un total de 35 exemplars (20 al niu i altres 15 que van ser incubats de forma artificial, alliberats diumenge).

Xarxa de voluntaris

Per sort, la presència de nius de tortugues careta, popularment conegudes com a babaues, és cada cop més freqüent. Dels 10 nius detectats aquesta temporada a Catalunya, ja han nascut tortugues en sis d'ells.

Tot això és possible gràcies a una xarxa de voluntaris que protegeixen i vigilen els nius. En el cas de Malgrat de Mar, més de 50 persones voluntàries s'han coordinat per torns per vigilar el niu de tortugues careta que va aparèixer a la platja. Totes elles i ells van fer guàrdies de tres hores per cobrir cada jornada, fins i tot a les nits. D'aquesta manera s'asseguren que els predadors o els turistes no puguin fer malbé els nius.

NO T'HO PERDIS: Aquestes són les fotos d'animals més divertides de l'any

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat