Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Almirall Cervera serà el carrer Pepe Rubianes

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Pepe Rubianes finalment tindrà un carrer a Barcelona. I no pas un carrer qualsevol: l'Ajuntament ha decidit que el carrer Almirall Cervera –vena interior principal de la Barceloneta– es convertirà en el carrer Pepe Rubianes el proper 15 d'abril. Té tota la lògica del món: aquest és el carrer on vivia el còmic.

Les 'vídues' de l'actor –els amics íntims que el celebren i el recorden– així ho van anunciar mitjançant una esquela publicada a El Periódico, que si la llegeixes pensant en els seus monòlegs, dins el teu cap sembla que sentis la veu de Rubianes. Sobretot en aquest final: Os quiero a todos (menos a los fachas).

La nova placa del carrer portarà aquesta inscripció: «Pepe Rubianes, actor galaicocatalà. Vilagarcía de Arousa, 1947 - Barcelona, 2009». I el dia de la seva inauguració les 'vídues' han anunciat que faran una petita festa davant la porta d'on Rubianes vivia, just a Almirall Cervera amb Joan de Borbó. La coincidència de la darrera adreça de l'actor amb el carrer dedicat a un membre de la dinastia regnant (que estrany que es fa escriure aquestes paraules al segle XXI!) posa bé que l'Ajuntament emmarqui el sarau dins els actes de la celebració de la Primavera Republicana, que es celebrarà aquells dies.

El 2016 l'administració Colau va anunciar que li dedicaria la confluència de Viladomat, Marquès de Campo Sagrado i l'avinguda del Paral·lel. Però esclar, que el segon carrer més important de la Barceloneta –per darrere d'un Borbó– estigui dedicat a Peper Rubianes, és tot un xut de moral per als fans de Rubianes, i sobretot per als qui comparteixen la seva visió iconoclasta i republicana d'Espanya.

Últimes notícies

    Publicitat