Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Amants de 'Superlópez', aquest és el vostre Saló del Còmic

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Si sou dels que llegíeu 'tebeos' i no còmics, seguiu llegint. Si sou dels que pensàveu que no hi havia personatge de Marvel que superés els dibuixos de l'Ibáñez o del Jan, seguiu llegint. Si sou dels que creieu que no s'ha inventat millor superheroi que 'Superlópez', deixeu de llegir i sortiu disparats cap a l'exposició que li dedica enguany el Saló del Còmic.

A través de 70 números originals, reproduccions i treballs insòlits del pare de la criatura, Juan López, es fa un recorregut pels 45 anys d'un dels personatges més populars de la història del còmic en espanyol. Des dels primers exemplars que apareixen el 1973 fins a les vinyetes més actuals, l'exposició és un retrat de com evolucionen les històries d'aquest superheroi que des de l'humor i el surrealisme feia crítica social, sempre acompanyat de fidels secundaris com la seva nòvia, la Luisa Lasa o l'inspector Hélmez.

© Saló del Còmic

L'aposta per retre homenatge a aquest personatge de còmic dels 70 no acaba amb l'exposició, ja que el cartell d'aquesta edició també ha estat dibuixat pel creador de 'Superlópez'. Una edició que ja suma 36 primaveres i que para especial atenció amb els clàssics dels 70 i 80 a Espanya. I és que l'època gloriosa del còmic adult al nostre país bé mereix un lloc especial en una edició tan 'vintage'. S'exposen dos originals de 53 autors diferents per fer, literalment, un viatge al passat.

Fragment del cartell

Però 50.000 metres quadrats de Fira donen per molt més, començant per novetats com el Comic Kids - espai lúdic i familiar per divulgar el còmic entre els més menuts - o l'augment d'espai per a expositors, se n'esperen 180. A més cal no perdre la pista de totes les estrelles del còmic que trepitjaran des d'avui i fins al diumenge el Saló. Des del creador Ray Thomas que amb les seves mans va dibuixar i donar vida al conegut Cònan el Barbar o la Kelly Sue DeConnick, feminista i autora de la sèrie de ciència-ficció 'Bitch Planet'.

Últimes notícies

    Publicitat