Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Festa Major de Gràcia 2017. Carrer Berga.
© Maria DiasFesta Major de Gràcia 2017. Carrer Berga.

Aquest és el cartell de la Festa Major de Gràcia 2018!

Pau Roigé
Escrit per
Pau Roigé
Publicitat

Una de les coses que marca l'inici de l'espera d'una de les Festes Majors més populars de Barcelona és l'elecció del cartell guanyador que es repartirà per tot arreu per anunciar-la. Aquest any, la Festa Major de Gràcia, que celebra la seva edició 201, del 15 al 21 d'agost, amb un munt d'activitats, actes tradicionals i concerts. 

El 27 de maig a la nit, a la Plaça de la Vila de Gràcia, es va comunicar el cartell guanyador d'entre les més de 150 propostes presentades. Es tracta d'un cartell de la il·lustradora original de Toledo, Monica Toledo, que es considera gracienca des que va venir a Barcelona des de Londres, fa uns quatre anys.

Cartell Festa Major de Gràcia 2018

© Monica Toledo

Toledo, que descriu el seu estil com a "fresc i divertit", barreja els seus dibuixos amb tipografies lleugeres, que fan que el conjunt desprengui una alegria que té molt a veure amb l'actitud de les Festes de Gràcia. Monica Toledo dedica el seu temps a "fer producció pròpia, a experimentar i a participar en projectes conjunts amb el col·lectiu on pertanyo, Colectivo Baricela".

La il·lustradora va participar al concurs el 2016, i aquest any ha aconseguit emportar-se el premi més gros. El cartell que ha guanyat aquest any, diu, va ser preparat per l'edició de l'any passat, però per qüestió de dates no va poder-lo presentar. "El que volia ensenyar al cartell és el que en realitat són les Festes de Gràcia: els veïns, els que incansables i amb il·lusió fan que es pugui somniar per cadascun dels carrers", diu l'artista.

També ens ha confessat que "m'encanta passejar quan els veïns comencen a guarnir els carrers i intentar esbrinar de què aniran!". Tot i les decoracions dels carrers, diu que les festes no són només això; "són els correfocs, els castellers, els menjars populars, les places, les batucades...", i això és el que hi ha al cartell: una festa amb petits i grans, on tothom hi és benvingut.

Voleu gaudir de les festes més esperades de l'agost? Us hem seleccionat el millor del programa de la Festa Major de Gràcia.

Últimes notícies

    Publicitat