Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aquest és el curt català sobre el confinament que triomfa al món

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

'El confinament amb una nena de 4 anys' és el títol del curt-documental del que tothom parla. El firma el guionista i muntador, Pol Mallafrè, juntament amb la seva família. El títol és literal i també fidel al que es mostra en els 6 minuts de peça. El confinament des de la perspectiva d'una parella i la seva filla, quatre parets inamovibles, un sol que escalfa més que mai i moltes joguines. Un retrat instimista del que es viu en moltes cases del món ara mateix.

Ironia i tendresa entre quatre parets de casa

"Tancar-se al lavabo, sense tenir ganes de fer res", "durant el sopar ja no ens diem res perquè ja ens ho hem dit tot", "el que abans era el marc d'una porta, ara és un gronxador pels seus ninos". Aquestes són algunes de les frases que es recullen en un curt ple d'instants quotidians, sense preparació, espontanis i que succeïxen en uns dies de confinament sense treva.

I és que la realitat és aquesta i en cada casa té un gust diferent i en totes es tracta d'omplir les hores. A casa del Pol és inevitable que la seva filla, de tan sols 4 anys, centri l'atenció de tot. Titelles, gronxadors, pintures, balls... una infinitat d'activitats que esgoten però els uneix més que mai. Precisament aquesta és la reflexió que planteja el curt i l'aprenentatge que ens està ensenyant el confinament, passar més hores amb els que estimem. Per què ens ha hagut de caure una crisi sanitària sense precedents per adonar-nos-en?


La BBC l'ha tret a la llum

El mateix director del curt és sorprenia que una cadena com la BBC el seleccionés i el pengés a la seva web. És en aquell moment que es descobreix aquesta petita gran obra plena de veritat i reflexió, una joia on ens hi veiem emmirallats, especialment aquells pares i mares que estan fent un sobreesforç amb els més menuts de la casa. L'èxit del curt-documental ha arribat a EEUU, on la popular congressista nord-americana Alexandria Ocasio-Cortez l'ha compratit a les seves xarxes.

NO T'HO PERDIS: les estrenes d'aquest abril a Netflix, HBI, Movistar i Amazon

Últimes notícies

    Publicitat