Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Gisclareny
Foto: Shutterstock / peresanzGisclareny

Aquest és el municipi menys poblat de Catalunya (amb només 27 habitants)

L'INE ha elaborat el rànquing anual de les localitats amb més i menys població

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha elaborat el rànquing anual de les ciutats i municipis més i menys poblats de Catalunya. Per sisè any consecutiu, el poble de Gisclareny, al Berguedà, s'ha endut la medalla d'or dels menys poblats amb un total de 27 habitants. La localitat és la que té menys habitants de Catalunya des de 2017, tot i que ja ho havia estat fins al 2002, quan Sant Jaume de Frontanyà, també al Berguedà, va registrar menys empadronats i va ostentar el títol durant una dècada i mitja.

Al rànquing d'aquest 2023, segueixen Gisclareny: Sant Jaume de Frontanyà, amb 29 habitants; la Febró, amb 38 habitants; la Quar, amb 40; Cava i Senan, ambdós amb 44; i Forès i Fígols, tots dos amb un total de 47 empadronats.

Infografia: ACN 

Els municipis més poblats

Si analitzem la llista per l'altre costat, Barcelona continua com la ciutat més poblada de Catalunya, amb 1.660.122 habitants, seguida de L'Hospitalet de Llobregat, amb 274.455 i de Badalona, que ha aconseguit la tercera posició amb 225.957 empadronats sis anys després.

Terrassa se situa en quarta posició i perd un lloc respecte a l'any passat, amb 225.277 empadronats. Sabadell la segueix i manté la cinquena posició de 2022, tot i que retalla distàncies amb les altres dues ciutats metropolitanes amb 218.300 habitants.

La cursa entre Badalona i Terrassa

Badalona i Terrassa han mantingut una pugna per ser la tercera ciutat més poblada de Catalunya els darrers anys. La ciutat del Barcelonès havia ocupat aquesta plaça durant dècades fins que la cocapital del Vallès Occidental, que va avançar Sabadell en el quart lloc el 2007, va superar-la el 2017 per entrar al podi.

Des de llavors, els dos municipis han tingut una diferència menys de 1.000 habitants any rere any; un frec a frec que va tenir la màxima expressió en el padró de l'1 de gener del 2021, quan Terrassa va quedar per davant de Badalona per només sis habitants. En l'últim any, mentre que la ciutat egarenca ha crescut un 0,5% d'empadronats, el municipi governat per Xavier Garcia Albiol n'ha pujat un 1,1%.

NO T'HO PERDIS: Els pobles més bonics de Catalunya per visitar el 2024

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat