Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Tiktoker @clauclaugl
Foto: TiktokTiktoker @clauclaugl

Aquest és el vídeo de l'estudiant madrilenya que ha aprés català gràcies a 'Merlí'

La noia és estudiant de Traducció i Interpretació a Madrid i ha sorprès les xarxes per la seva bona pronunciació i lèxic

Escrit per
Maria Llinares
Publicitat

Els dilluns de 'Merlí' es van convertir en un habitual a la majoria de cases de Catalunya. Les classes del professor Bergeron i les anades i tornades de personatges com el Pol i el Bruno van captivar a tot el públic, primer al territori i després a altres zones d'Espanya gràcies al doblatge que va fer a Atresmedia i la compra de la primera temporada per part de la macro plataforma Netflix. 

Merlí va ser el primer contacte amb el català

Una de les noies que va captivar va ser a la Claudia, una estudiant de Traducció i Interpretació de Madrid que es va animar a veure la sèrie, però la va mirar en català. Es va enganxar a la història del Bruno i el Pol i mentre veia la sèrie en versió original, es va adonar que la podia entendre bé i que a més, li semblava una llengua interessant per aprendre. El seu interès per la sèrie la va portar a mirar entrevistes en català dels actors i, en paraules d'ella, va entrar en una espiral de vídeos en català. A més, va anar descobrint més de la llengua gràcies a grups com 31 FAM, de qui ja ha anat a concerts o veient els vídeos de creadores de contingut com la Juliana Canet o la Maria Vallespí per millorar la llengua i aprendre com parla la gent jove a Catalunya. 

Doncs el vídeo ha estat una revolució a les xarxes! Amb una pronunciació gairebé perfecta i un ús del lèxic com si el portes parlant tota la vida, el vídeo s'ha omplert de missatges de creadors en contingut en català i usuaris que li han remarcat el bon ús que en fa i la il·lusió que fa veure a una persona de fora del territori interessada en l'idioma i en practicar-lo.  

Més tiktokers interessades en el català

A més de la Claudia, hi ha més gent que ha començat a aprendre català gràcies a Merlí. Aquest és el cas de la Celia Castle que és de Cantàbria i des de fa uns anys que viu a Madrid i no té cap relació amb Catalunya o la llengua. Va ser veient Merlí en versió original que li va agradar el català perquè creia que era un idioma molt bonic i després de veure vídeos com els de la Berta Aroca va començar a aprendre algunes expressions i creixent el seu interès per aprendre. 

@icat_oficial Algú més, igual que la @celiacastle,també es va obsessionar amb Merlí? #estiktokat #merlí ♬ original sound - iCat

Ara, la Celia i la Claudia han explicat a les seves xarxes que volen començar a crear més contingut en català i a obrir-se al públic del territori per millorar la llengua i que sigui un idioma més a parlar. I tot el que sigui que el català travessi fronteres, benvingut sigui!

NO T'HO PERDIS: Els pobles més bonics de Catalunya per visitar el 2023

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat