Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Gimnàs Social Sant Pau
Foto: Marta VIdal-Maria Pratdesaba / ACN

Aquest gimnàs social de Barcelona tornarà a obrir el 2026 reformat i amb 36 habitatges de lloguer social

Els treballs de rehabilitació ja han començat i el gimnàs s'ha traslladat temporalment

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Fa uns mesos que es va anunciar l'enderroc del gimnàs social Sant Pau, al Raval, per construir un nou edifici que acollirà el nou equipament i 36 habitatges de lloguer social. Després que s'anunciessin les obres el juny del 2023, el gimnàs es va traslladar a un local provisional de 400 m² al carrer de les Floristes de la Rambla i ara, nou mesos després, l'enderroc de l'antic edifici ha donat el tret de sortida aquest dilluns 22 d'abril i es preveu que s'acabin l'estiu de 2026.

Els treballs construiran l'edifici que inclourà un nou gimnàs social als baixos que mantindrà el mateix objectiu: millorar la qualitat de vida de les persones oferint un espai per fer esport on tothom pugui gaudir en condicions d'igualtat. Les noves instal·lacions tindran més 700 m² d'equipament esportiu en el soterrani, 300 m² més a la planta baixa i 222 m² a la planta de les golfes. Els tres espais inclouran una piscina, jacuzzi, sala d'activitats dirigides, un espai polivalent per a fitness, cafeteria i un centre social, a més de vestidors, banys, infermeria i bugaderia.

Gimnàs social Sant Pau
Foto: Marta Vidal-Maria Pratdesaba / ACN

Actualment, el gimnàs continua la seva activitat al local provisional on atén cada matí a un centenar de persones que acudeixen a les instal·lacions per dutxar-se, agafar roba neta i recollir un o dos àpats. A la tarda, l'equipament està obert com a gimnàs, amb quotes que van dels 0 als 26 euros en funció de la capacitat adquisitiva de cada soci.

La directora del gimnàs social, Lara Cáceres, ha explicat als mitjans de comunicació que tenir un gimnàs social d'aquest tipus "donarà un dret reconegut per les Nacions Unides, que és tenir un espai de salut on cuidem a la gent".

36 habitatges socials damunt el gimnàs

El nou edifici acollirà el gimnàs social als baixos i damunt s'hi construiran sis plantes amb 36 pisos d'una i dues habitacions dirigits a persones en situació de vulnerabilitat i sol·licitants d'habitatge de protecció social que comptaran amb l'acompanyament del gimnàs i la Fundació Hàbitat3, les dues entitats que han impulsat la iniciativa. Carmen Trilla, presidenta d'Hàbitat3, ha explicat que els residents pagaran un lloguer que s'ajustarà als seus ingressos i que serà inferior als 400 euros mensuals.

Trilla ha remarcat que el sòl on es construirà l'edifici anava a ser destinat per a acollir "un edifici d'habitatges de luxe, de propietat privada, que enderrocava la piscina que hi ha sota, que és la més antiga de Barcelona, i (...) es perdia la seva funció social". El sòl va ser comprat per l'Ajuntament de Barcelona l'any 2021 per 8 milions d'euros i ha arribat a un acord amb l'empresa Coyocan per construir l'edificació a canvi de ser-ne la propietària durant 55 anys. Quan s'acabi el termini, els pisos passaran a formar part del parc d'habitatge municipal.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat