Sant Jordi a La Pedrera
Shutterstock | Sant Jordi a La Pedrera
Shutterstock

Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Us proposem activitats d'oci i cultura a Barcelona per a tots els gustos i butxaques

Publicitat

Teniu ganes de gaudir de la ciutat? Esteu al lloc adient! Us hem fet una selecció de 10 plans de l'agenda de Barcelona d'aquesta setmana que engloben el millor de tots els àmbits i per a tots els públics: Teatre, cinema, música, art, coses per fer amb nens aquest cap de setmana a Barcelona i altres excuses per no parar de descobrir la ciutat! De tants plans tindreu l'agenda plena!

NO T'HO PERDIS: Els millors plans gratis de Barcelona

Fes clic aquí si vols més informació sobre els nostres estàndards editorials i les nostres directrius ètiques per crear aquest contingut.

Time Out Market Barcelona
  • Què fer
  • El Gòtic

Time Out Market és un concepte únic que té l'objectiu de celebrar els sabors més autèntics i reunir el millor menjar i cuiners d'una ciutat sota un mateix sostre. El trobareu a la terrassa-mirador del Maremàgnum, en un espai de 5.250 metres quadrats que acull una acurada selecció de 14 xefs, un restaurant de servei complet i quatre bars: dos d'ells a l'aire lliure, amb vistes espectaculars al mar i la ciutat. Cal esmentar que un dels bars és a càrrec de Paradiso, una de les millors cocteleries del món. A més d'aquesta impressionant conjunció de grans cuiners i plats deliciosos, al centre del mercat hi ha un escenari amb una visió de 360º, que ofereix una programació de cultura i espectacles a càrrec de la redacció de Time Out Barcelona. I una altra bona notícia: està obert 364 dies l'any, de 10 del matí a les 12 de la matinada (fins a la 1 en el cas del Paradiso).

Què fer aquesta setmana a Barcelona

  • Què fer

La Fira Internacional del Disc de Barcelona celebra la seva 38a edició els dies 2, 3 i 4 de maig de 2025 a la cèntrica Estació del Nord. Aquesta fira, que se celebra des de principis dels anys 80, compta amb la mateixa organització des de l’any 2003, i es consolida any rere any com un esdeveniment imprescindible dins del panorama musical europeu.

Amb gairebé quaranta anys d’història, es manté com la fira més important d’Espanya en el seu àmbit i figura entre les tres millors d’Europa. A més, lidera a escala continental diverses activitats, destacant per la qualitat dels expositors i pel volum de negoci que genera per empresa.

Una edició especialment internacional

Durant tres dies, la Fira del Disc transforma l’Estació del Nord en un autèntic pastís per a col·leccionistes, melòmans i professionals del sector. L’edició d’enguany reuneix prop de 170 expositors vinguts d’arreu del món, incloent-hi els Estats Units, Alemanya, Itàlia, Veneçuela, els Països Baixos, el Regne Unit i diverses regions de l’Estat espanyol.

Els visitants hi troben propostes i preus per a tots els gustos: vinils de totes les èpoques i gèneres, CDs, cassets, llibres, revistes, pòsters, marxandatge musical i edicions rares o de col·leccionista. També hi ha promocions exclusives, com articles per 1 o 2 euros. 

  • Cine
  • Gràcia

El Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN Film Fest) se celebra del 24 d'abril al 2 de maig als Cinemes Verdi amb una selecció de 75 pel·lícules del panorama internacional relacionades en un sentit ampli amb la literatura i la història. La novena edició ret homenatge a Marcello Mastroianni amb el disseny del cartell oficial i una retrospectiva dedicada al seu llegat en el centenari del seu naixement.

Enguany, hi ha una pila d'artistes convidats de renom, com l'actor i productor Richard Gere, l'actor Cillian Murphy, el director italià Ferzan Özpetek o la directora noruega Lilja Ingolfsdottir. Com a novetat, també se suma el Premi al Millor Muntatge a la llista de títols de guardons habituals entregats pel festival.

Publicitat
  • Què fer
  • Sants - Montjuïc

Els amants de la cervesa i el menjar alemany tenen un oasi al Biergarten, la festa cervesera que arriba al Poble Espanyol el 25, 26, 27 de maig i el 1, 3 i 4 de maig. A més de gastronomía a casa, també hi ha tallers, degustacions, música en directe i DJ.

S'ofereixen entre vint varietats de cervesa diferents i especialitats alemanyes de menjar: frànkfurt, bratwurst, pikantwurst, cervela, garró, amanida kartoffel... així com opcions veganes i propostes pels més petits.

Pel que fa als tallers, n'hi haurà d'aprendre a tirar cerveses i de descobrir els matisos de sabor entre diferents varietats, a banda de maridatges. L'entrada al Biergarten és gratuïta per als residents a Catalunya, però el subministrament és limitat, de manera que no s'assegura l'entrada a aquells qui hagin comprat, prèviament i de la web, un menú gastronòmic, a partir de 12,5 €.   

  • Art
  • Art popular
  • Sant Martí

La Fira d’Abril del 2025 celebra la seva 52a edició a Barcelona, organitzada per la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC). Com en anys anteriors, l’esdeveniment té lloc al Parc del Fòrum i es duu a terme durant nou dies, del 25 d’abril al 4 de maig. Durant aquest període, la ciutat s’omple d’ambient andalús, amb més de cent casetes on es pot gaudir de la gastronomia típica, música i espectacles de flamenc en directe.

La imatge oficial de la fira ret homenatge a l’artista Joan Miró, amb un cartell dissenyat per Christian Fernández que combina l’esperit flamenc amb l’univers colorit i surrealista del pintor barceloní.

Un dels moments més esperats és l’encesa del pòrtic d’entrada, que té lloc el mateix dia de la inauguració, el 25 d’abril a les nou del vespre, davant de l’edifici del Museu de Ciències Naturals. Aquest acte és d’accés gratuït.

La fira s’estén per una superfície de 87.000 metres quadrats dividida en tres zones principals: el Real, on es concentren les casetes, les zones gastronòmiques i els comerços; el carrer de l’Infern, que ofereix 125 atraccions; i l’Auditori Petit, que connecta totes dues zones.


Publicitat
  • Música
  • El Parc i la Llacuna del Poblenou

La música queer té un nou escenari a Barcelona amb la primera edició del Queer Music Fest, que tindrà lloc el 3 de maig a la Sala 3 de Razzmatazz amb només 280 entrades disponibles. Aquest esdeveniment neix amb la voluntat de donar visibilitat a artistes queer dins del gènere urbà i crear un espai segur on la diversitat sigui protagonista. La programació d’aquesta primera edició inclou tres noms que estan redefinint el panorama musical: C.H.A, Bigwé i Llum.

Des de Brooklyn i establerta a Barcelona, C.H.A és una veu consolidada dins l’escena hip-hop underground de la ciutat. Amb una trajectòria de més de quinze anys, la rapera d’arrels panamenyes portarà al festival l’energia que la caracteritza i presentarà el seu últim senzill, CRUSH, produït juntament amb Gravy. Al seu costat, Bigwé, artista queer i afrodescendent conegut per la seva participació al programa Eufòria (TV3), oferirà un espectacle que barreja afro house, pop experimental, rap, electrònica i R&B, en una proposta carregada de potència i emoció. Finalment, Llum, una de les figures destacades del moviment Cuntalunya que reivindica la música queer en català, pujarà a l’escenari per presentar en directe el seu nou senzill, Boing boom tschak, sense oblidar el seu himne més sentit fins ara, Liquid latex.

Quan acabin els concerts, la festa continuarà amb la DJ Wini, una de les grans referents de la cultura lèsbica a la nit barcelonina, que tancarà la vetllada amb una sessió d’afro house fins a les 23 h. 

  • Què fer
  • Festivals

Els terrats de Barcelona i de l'Hospitalet de Llobregat cobren vida un any més amb el festival Terrats en Cultura, un cicle d'espectacles de música, teatre, dansa, humor i poesia que enguany se celebra entre el 6 de juny i el 31 de juliol. Durant aquests dos mesos, diversos terrats de les dues ciutats acullen espectacles íntims i multidisciplinaris en espais insòlits. Una experiència cultural a l’aire lliure, vibrant i imprevisible. Com sempre, cal estar atent: el lloc exacte de cada espectacle es revela només 48 hores abans de la funció!

El cartell oficial de la seva 13a edició és obra de la il·lustradora Lucía Cerdá. La imatge representa, des d’una perspectiva aèria, la quadrícula de l’Eixample barceloní, convertint els seus terrats en metàfora visual dels espectacles que programa el festival, ple de colors i moviment.

 

Publicitat
  • Botigues
  • Tendències

Sabem que remenar pels mercats fins a trobar aquella peça que duu el vostre nom no és una tasca fàcil, i escollir a quins mercats ho voleu fer encara costa més. La ciutat n’acull tants –des d’alguns que ja són clàssics a Barcelona fins a d’altres que acaben de néixer– que assabentar-se de tots els que es fan cada cop costa més. Com sempre, per ajudar-vos a crear la vostra agenda del mes d’abril i començar a pensar quins mercats no us podeu perdre, hem elaborat una llista amb tots els que hi ha programats durant aquest mes a Barcelona: 

- 11, 12 i 13 d’abril: Sarrià Market, a la Torre Amat, al carrer Duquessa d’Orleans, 9 (entrada gratis)

- 12 d’abril: Viva Vintage, al carrer Buenaventura Muñoz, 6 (entrada: 1 euro)

- 12 i 13 d’abril: La Petite Parade, al carrer Corretger, 5 (entrada gratis)

- 13 d’abril: Tot a 5 Euros, al carrer Llull, 68 (entrada gratis)

- 13 d’abril: Sants Flea, a les Cotxeres de Sants, al carrer de Sants, 79 (entrada: 1 euro)

- 20 d’abril: Tot a 1 Euro!, a la Nau Bostik, al carrer Ferran Turné, 11 (entrada: 3 euros)

- 20 d’abril: El Gran Flea, al carrer Nàpols, 42 (entrada: 2 euros)

- 27 d’abril: Los 22 del Market, al carrer Llull, 68 (entrada gratis)

- 27 d’abril: La Puça del Clot, al Clot-Aragó, 613 (entrada gratis)

- Cada divendres, dissabte i diumenge: Il Capo Vintage Market, al carrer Escorial, 121 (entrada gratis)

  • Art
  • Art

A partir del 15 d'abril, l'equipament renovarà el seu horari d'estiu: obrirà més aviat i tancarà més tard i, la novetat més rellevant és que l'entrada serà gratis tres dies a la setmana. Els dijous, divendres i dissabte tothom podrà accedir al museu de forma lliure i gratuïta de les 19 h a les 21 h sense necessitat de reservar prèviament. La resta de la setmana, l'equipament mantindrà el preu habitual de les seves entrades i romandrà obert des de les 9 h fins a les 20 h. L'objectiu del canvi d'horari i l'ampliació dels dies gratuïts té l'objectiu de fer més accessible l'art per a tothom i apropar-lo al públic local. Aquest horari de portes obertes estarà en actiu fins al 12 d'octubre. 

museu picasso
© Juan ÁvilaMuseu Picasso

Una de les iniciatives que sí que s'han confirmat són les visites guiades de franc en català. Durant l'horari d'accés gratis dels vespres de dijous, divendres i dissabte, el Museu Picasso també oferirà visites guiades a la col·lecció en català i sense necessitat de fer una inscripció prèvia. Així doncs, coincidint amb els dies d'entrada gratuïta, el Museu oferirà visites guiades sense cost en català a les 19h. 

 

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Publicitat
  • Art
  • Dreta de l'Eixample

L’exposició Marta Palau. Els meus camins són terrestres posa ulls sobre l’obra de l’artista catalanomexicana Marta Palau (1934–2022) amb un compendi de dibuixos, pintures i instal·lacions tèxtils, així com objectes del seu arxiu personal. L’exili, la migració o la connexió amb la terra apareixen com a temes centrals i porosos que s’inscriuen en la seva autobiografia i es filtren en la col·lectivitat fins al dia d'avui.

Palau, exiliada a Tijuana el 1941, desenvolupa un llenguatge ple de simbolisme, on la mà, el peu i l’ull esdevenen icones recurrents que evoquen cosmologies arrelades al cos i a la natura. Una espasa de doble tall: la idea de la terra, vinculada tant a l’exili com a l’acollida, entesa com a ferida i com a cicatriu; i la del cos, que expressa el dolor del migrant i la pèrdua, però també la sanació i la capacitat de generar vida.

 

  • Art
  • Dreta de l'Eixample

Una escultura de franges de colors que s’apilen fins a arribar als set metres d’alçada rebrà els visitants que treguin el cap a la Pedrera fins al 6 de juliol. És una obra de Sean Scully, l’artista abstracte dublinès que va viure a Barcelona durant 14 anys, i que es retroba amb la ciutat ara que la Fundació Catalunya La Pedrera li ha dedicat una exposició retrospectiva.  

Així doncs, el pati del passeig de Gràcia de la Casa Milà és només un tastet del que el públic trobarà dins la sala d’exposicions: més de seixanta obres entre pintures, escultures i fotografies, que conformen un recorregut cronològic per les sis dècades de producció de Scully, tot convertint-se en l’exposició més completa de l’artista que s’ha fet mai en aquesta ciutat. De la seva època a Barcelona, el pintor destaca el caràcter vibrant de la ciutat i la seva llum, que entrava per la finestra del seu estudi al carrer Joaquim Costa: “era un espectacle lluminós que feia visible un ball de partícules de pols”, recorda. A més, fruit d’aquesta estada a Barcelona va crear una sèrie d’obres, algunes de les quals es poden veure a La Pedrera, com ara Barcelona Band of Light (2004) i Barcelona Dark Wall (2004). 

 “La repetició és una porta d’entrada a l’espiritualitat i a la humilitat del pintor”

L’obra de Sean Scully és reconeixible per les franges verticals i horitzontals de color que caracteritzen les seves pintures i escultures. Influenciat per Henri Matisse, Paul Klee i Piet Mondrian, Scully presenta un seguit de línies i blocs orgànics de colors profunds que, segons ell, juguen amb la simplicitat i la repetició fins a suggerir un ritme a l’espectador. “En aquesta repetició hi ha també una porta d’entrada a l’espiritualitat i a la humilitat del pintor”, explica l’artista. Scully sap que la seva obra té èxit: “S’hi interessen als Estats Units o Alemanya, però també a la Xina o Corea del Sud”, explica. I se n’enorgulleix perquè aquest era el seu objectiu: “em vaig interessar en l’abstracció perquè em permetia aspirar a un llenguatge universal, que s’entengués arreu del món”, afirma. 

El comissari de la mostra, Javier Molins, explica que l’obra de Scully es pot contemplar com un tema comú amb infinitat de variacions. Això es fa palès a mesura que exposició avança cronològicament, des de les obres figuratives dels seus inicis o l’etapa minimalista dels anys setanta, fins a arribar a les últimes abstraccions. Malgrat el canvi de llenguatge, la pulsió que uneix tots els quadres i que fa d’Scully un artista excepcional és la seva voluntat de retornar l’emoció a la pintura abstracta.

Altres plans a Barcelona

  • Què fer
  • Festivals
  • Sant Martí

Esteu cansats de concerts massius, pantalles gegants i cues interminables? Us agradaria escoltar el vostre artista preferit a pocs metres, sense intermediaris i en un ambient íntim i acollidor? Doncs preneu nota: del febrer al novembre, torna el Festival Íntims de Casino Barcelona, i promet ser més intens i especial que mai.

Amb només 250 localitats per concert, aquest festival és una oportunitat única per veure grans noms de la música en format acústic i en una sala pensada per sentir fins al darrer acord. Aquí no hi ha presses ni masses: hi ha silenci, respecte, emoció i una connexió directa entre artista i públic.

La programació d’aquest 2025 no us deixarà indiferents. Hi passaran artistes com Macaco, que portarà la seva energia mestissa i el seu missatge positiu a un format íntim; Chucho Valdés, llegenda viva del jazz llatí que farà sonar el piano com ningú més; o Pasión Vega, amb la seva veu profunda i emocionant, que acarona cada paraula. També hi seran Blaumut, Mayte Martín, Alfred García, Steffen Morrison i Gonzalo Hermida. Una llista pensada perquè cada concert sigui diferent, però tots igual d’intensos.

I si voleu que la vetllada sigui rodona, teniu la possibilitat de completar l’experiència amb sopars especials als restaurants de Casino Barcelona, amb propostes gastronòmiques que us faran salivar abans o després del concert. Perquè aquí la música no només es sent: també es degusta.

Us agraden els concerts que deixen empremta? Les nits que recordeu durant mesos? Les cançons que tornen a sonar dins vostre molt després d’haver marxat? L’Íntims és tot això… i més. Feu-vos un regal o sorpreneu algú especial: compreu entrades abans no s’esgotin i viviu la música cara a cara.

Contingut patrocinat
  • Música

Si creies que el rock no podia ser espiritual sense perdre força, has de conèixer Red Moon Yard, liderat per Marcos Fermoselle: empresari, referent budista i ànima creativa del grup. Als seus 63 anys, engega un projecte sense etiquetes que fusiona els ensenyaments del budisme amb el pols del millor rock. El seu àlbum debut, Pureland (Warner Music), explora conceptes com la impermanència, la interdependència i el karma amb un so que recorda a Pink Floyd o Wilco, però amb una identitat pròpia.


Cada concert és més que música: un ritual modern que uneix espiritualitat i autenticitat, creant comunitat. El 15 de maig de 2025 presenten el seu segon disc, Intineri, a Madrid (Teatre CaixaBank Príncipe Pío), i el 22 a Barcelona (Sala Bikini). L’avançament, al costat d’Álvaro Urquijo de Los Secretos, barreja nostàlgia i mística amb elegància.


Red Moon Yard captiva amb guitarres intenses, lletres introspectives i músics amb experiència. Temes com Queen of my Sorrows o Samsara no només sonen bé: et toquen l’ànima.


Madrid: 15 de maig, Teatre CaixaBank. Entrades aquí.
Barcelona: 22 de maig, Sala Bikini. Entrades aquí.

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Què fer

Aquest diumenge 11 de maig comença el dia amb bona energia, vistes al mar i vibracions positives a Bastian Beach. Primer, una classe de ioga a l’aire lliure amb la increïble Nityani, ballarina professional i directora de Yoga Mandir, que et guiarà en una pràctica fluida i conscient davant del Mediterrani. Amb el seu enfocament inspirat en el mètode Satyam System®, alliberaràs tensions, respiraràs profundament i t’ompliràs de calma.

Després, gaudeix d’un brunch saludable i deliciós, preparat amb ingredients frescos i pensat per reconnectar cos i ment. Des d’un açai bowl amb fruita, fins a ous benedict amb salmó fumat, tàrtar de tomàquet amb burrata o un clàssic sandvitx club. Tampoc hi falta la clàssica torrada d’alvocat (com no!) i una amanida de quinoa amb cítrics i llagostins. Tot acompanyat de suc natural i cafè o infusió.

No et perdis aquest pla rodó vora el mar per començar el diumenge en equilibri. Tria el teu torn —de 10:00 a 11:00 h, d’11:15 a 12:15 h o de 12:30 a 13:30 h— i reserva la teva plaça aquí.

Quan? Diumenge, 11 de maig
On? Bastian Beach Club: Passeig del Mare Nostrum, 14
Quant? 40€/persona

Contingut patrocinat

Si sou dels que creieu que l’humor és el millor remei… esteu d’enhorabona! El comunicador i humorista Guillem Estadella s’embarca en una gira pels escenaris del país amb Jarana, un espectacle on la comèdia es converteix en teràpia de grup i la rialla en la millor sortida d’emergència.

Conegut per la seva veu a RAC1, RAC105 o per fer tremolar de riure les xarxes, ara us convida a desconnectar, respirar i deixar-vos portar per un show ple de ritme, honestedat i moltíssimes ganes de fer-vos feliços. A Jarana tot allò que us passa pel cap (i que us faria vergonya dir en veu alta) es transforma en monòlegs delirants, situacions absurdes i una allau d’humor que us farà sortir de la sala amb els abdominals treballats.

Riure fins que us caiguin les llàgrimes? Això està fet. Oblidar-vos del mòbil durant una estona? També. Compartir un moment irrepetible amb amics, parella o família? Totalment garantit. Feu lloc a l’agenda i aneu a veure Jarana. Una dosi d’alegria que us anirà més bé que qualsevol ibuprofèn.

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Què fer
  • Ubicació

Prepareu-vos per alçar la vista, contenir la respiració... i esclatar de riure! Un any més, Trapezi converteix Reus en l’epicentre del circ contemporani, i vosaltres hi esteu convidats. Del 14 al 18 de maig, artistes vinguts d’arreu del món desplegaran tot el seu talent a places, teatres i carpes repartides per la ciutat, en una edició que promet emocionar-vos des del primer número fins al darrer aplaudiment.

Aquest 2025, Trapezi celebra la seva 29a edició amb una programació més potent i compromesa que mai. Hi trobareu espectacles de circ físic, humorístic, visual i multidisciplinari, amb propostes que parlen de la maternitat, la migració, la salut mental o el gènere, sense perdre l’essència lúdica i la bellesa poètica del circ. Tot això de la mà de companyies internacionals com Cie Bêtes de Foire, Cirque Pardi o Les Filles du Renard Pâle, i amb una atenció especial al talent català i local.

A més, aquest any s’estrena un nou espai escènic, la Sala Santa Llúcia, que se suma als emblemàtics Teatre Bartrina i Teatre Fortuny. I si voleu viure el circ de manera immersiva, no us perdeu les carpes instal·lades al Parc de la Festa: són un autèntic portal a mons imaginaris.

Ja sigui en família, amb amics o en parella, Trapezi és una invitació a mirar, sentir i somiar. Hi ha números que us deixaran bocabadats, d’altres que us faran pensar, i tots, absolutament tots, us tocaran l’ànima.

Feu el salt cap al Trapezi i deixeu-vos captivar pel circ més viu, humà i emocionant del moment!

Contingut patrocinat
  • Art
  • Sarrià - Sant Gervasi

Busqueu un regal per a Sant Jordi que arribi al cor? Feu esperar una mica els vostres éssers estimats i convideu-los el dia 24 d’abril a la inauguració de Dins de la mirada al vestíbul de l’hotel Torre Melina Gran Meliá: una mostra d’arquitectura efímera que ret homenatge a la pintura del gran Rembrandt, fruit de la col·laboració entre el Gran Meliá i el Museu Nacional Thyssen-Bornemisza. Estarà disponible fins al 4 de maig i també s'acompanyarà de tapes gastronòmiques.

La instal·lació interactiva en honor al pintor del segle XVII ha estat dissenyada per alumnes de l’IED de Madrid i consisteix en una cúpula efímera amb llums, ombres, miralls i fotografies que submergeix el visitant en una experiència barroca contemporània.

Assaboriu les obres de Rembrandt

La gastronomia és un art. I si l’art es convertís en plat? El restaurant L’Amaranta del Torre Melina captura l’essència de les obres de Rembrandt i la transforma en dues tapes. El bou escorxat està fet a base de carn rossa gallega, bolets, salsa holandesa i una esfera de pa negre, acompanyada d’un Whiskey Sour picant. En canvi, Llums i ombres és un dolç: una mousse de stroopwaffle amb gelat de caramel salat, servida amb xampany.

Conferència gratuïta

El dimecres 30 d’abril a les 18.30 h se celebrarà una ponència oberta al públic, impartida per l’historiador Damià Amorós i Albareda. A més, en acabar, podreu tastar les tapes de franc. Us apunteu a aquesta celebració de l’art i la gastronomia?

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Música
  • Sants - Montjuïc

Eros Ramazzotti torna als escenaris amb la seva gira Una Historia Importante, que farà parada al Palau Sant Jordi de Barcelona el 2 de maig de 2026. Una nova experiència en directe de l’artista italià, que sempre ha estat molt ben rebut a la capital catalana.

Una Historia Importante, nom d’una de les seves cançons més emblemàtiques, dona nom a una gira que referma el lligam estret entre Eros i els seus seguidors, una connexió genuïna i perdurable que transcendeix el temps, les fronteres i les generacions.

Una trajectòria construïda a base de música i sentiments que continua desenvolupant-se amb la mateixa intensitat de sempre, avalada per més de 80 milions d’àlbums venuts i més de 9.300 milions de reproduccions a nivell mundial.

Les entrades es posen a la venda el dijous 17 d’abril a les 10 h.

Contingut patrocinat
  • Música
  • Sant Martí

El Festival Maleducats torna amb força el 17 de maig de 2025 i ho fa a lo gran a l’emblemàtic Parc del Fòrum de Barcelona. Enguany, la cita de música urbana més esperada tindrà un tancament de luxe amb Estopa, que protagonitzarà un espectacle espectacular de gairebé dues hores, convertint-se en el plat fort de la jornada. A més, aquest serà l’únic concert confirmat del duet a Catalunya el 2025.

Els germans Muñoz, icones de la rumba i el pop, oferiran un recorregut pels seus grans èxits, transportant el públic a través del seu inconfusible estil i la potència del seu directe. Amb una trajectòria que abasta dècades i milions de fans, Estopa continua sent una referència generacional, i la seva presència a Maleducats reforça el compromís del festival amb artistes de primer nivell.

Però la festa no s’acabarà amb Estopa. El cartell també inclou noms destacats de l’escena urbana i crossover com Lildami, Queralt Lahoz, Santa Salut, Pepe y Vizio i Sanguijuelas del Guadiana. La diversitat d’estils i l’energia a l’escenari garanteixen una jornada vibrant, on el talent local i internacional es donaran cita per celebrar la música sense etiquetes.

Maleducats, que en edicions anteriors ha passat per Sabadell i altres localitats, es consolida a Barcelona amb una proposta renovada i ambiciosa. L’organització aposta per un dia únic en què totes les actuacions es concentren, assegurant un festival intens i ple de moments inoblidables. Amb Estopa tancant la nit amb un xou de gran format, Maleducats 2025 promet ser una edició històrica que quedarà gravada a la memòria del públic.

No us ho perdeu, compreu la vostra entrada!

Contingut patrocinat
Publicitat
  • El Raval

Les grans veus, el món dels somnis i les intrigues amoroses us posen la pell de gallina? No us perdeu La sonnambula, una obra de Vincenzo Bellini i belcantista, estrenada el 1831, que torna a posar els peus —amb puntetes contemporànies— sobre el Gran Teatre del Liceu. Les sessions tindran lloc en diversos dies, del 16 d’abril al 8 de maig.

En la trama originària, Bellini converteix Amina, la protagonista, en una sonàmbula promesa amb el seu amor, que, en un episodi de sonambulisme, es desperta un dia al llit d’un nouvingut al poble. Es fan córrer veus, i el seu promès, enfadat i decebut perquè creu que Amina l'ha enganyat, decideix trencar el compromís.

L’espiral dramàtic acaba amb un final feliç, com manava la tendència de l’òpera semiseriosa de l’època. El poble i l’estimat finalment creuen Amina en veure-la dormint i caminant per la finestra del molí, tot arriscant la vida. El dubte es dissol i la parella reprèn el compromís.

En el seu moment, va tractar un tema espinós amb gran finor i discreció: l’adulteri femení. El fenomen del son permet superar els aspectes realistes del personatge i indagar en temàtiques tan delicades com el desig que les dones poden sentir per altres persones fora del compromís.

Seguint el fil d’aquesta proposta original i augmentant-hi la flama, la directora Bárbara Lluch, amb una destacada trajectòria internacional, proposa una nova visió de l’obra, respectant-ne l’ambientació original, però desromantitzant-la amb una perspectiva feminista i un final dramàtic.

A més, la gran soprano nord-americana Nadine Sierra encapçala un repartiment de veus líriques fantàstiques que faran que les transparents melodies de Bellini brillin al Liceu. Aconseguiu aquí les entrades!

  • Música

Si us apassiona la percussió trepidant i el ritme que travessa el cos, no us podeu perdre Bloco Sambara al Time Out Fest 2025. Aquest grup de batucada, amb 15 músics professionals i una escola amb més de 60 percussionistes, transformarà el festival en una autèntica festa al més pur estil brasiler.

Amb la seva barreja explosiva de Samba Reggae i vitalitat pura, Bloco Sambara no només farà que els vostres peus no parin de moure’s, sinó que us submergirà en una experiència sonora i visual plena d’energia, color i connexió. El seu espectacle és un viatge directe a Salvador de Bahia sense sortir de Barcelona, on els tambors marquen el ritme d’una celebració impossible de resistir.

Així que ja ho sabeu: si voleu viure el Time Out Fest amb més força que mai, prepareu-vos per sentir la vibració de la batucada en directe!

Publicitat
  • Música
  • El Poble-sec

Concertassos a la vista! Metro Etnico Sound System (Mess)una associació on la cultura i la música s’abracen ben fort, fa tres anys que omple espais amb melodies d’arreu del món. Ha acollit llegendes com Esposito, Enzo Avitabile, DJ Gruff o 99 Posse. Ara, toquen dues cites musicals imperdibles: el 17 d’abril amb Move 78 i el 7 de maig amb Dowdelin, totes dues a les 20 h a la Sala 2 d'Apolo.

L'hora d'escoltar: Move 78

Des de Berlín, Move 78 arriba amb una fusió hipnòtica de jazz improvisat i hip-hop electrònic que us transporta a un altre univers. Creen música a partir d’improvisacions d’estudi, mostres i sons naturals, enriquits amb cordes i flautes. En directe, reinventen cada peça amb composicions espontànies que posen els pèls de punta.

Inspirats per una famosa jugada de Go entre un humà i una IA, el seu nom simbolitza l’adaptació davant la tecnologia. Amb tres àlbums i més de 17 milions d’escoltes, són una joia sonora que cal viure. Compreu els tiquets aquí.

L'hora de ballar: Dowdelin

Us agraden els ritmes que encenen el cos? Dowdelin us farà bullir la sang amb el seu còctel d’afro-caribeny, electrònica, jazz i ritmes tradicionals de les Antilles franceses com el Gwo-Ka o la Biguine. Tan orgullosos estan que s'autodenominen Creole Afro-Futurists.

Després del seu debut Carnaval Odyssey (2018), amb temes com Boaty Cruisy, van llançar Lanmou Lanmou (2022), un disc més directe i ballable que ha estat tot un èxit als festivals europeus. Han aconseguit el que pocs: acoplar el crioll i la seva tradició musical amb l’electrònica europea. Aconseguiu aquí les entrades aquí!

  • Art

Viviu per l'art? No us perdeu el quart cicle de Temporals, la proposta de Barcelona Districte Cultural que apropa l'art contemporani al públic i a tots els racons de la ciutat. Nou propostes d'arts visuals seleccionades per experts en l'àrea que rodaran per 13 Centres Cívics de tota Barcelona. Per si això fos poc, el programa estrena Inventariablesuna nova línia de treball expositiva, en col·laboració amb diferents institucions i entitats, que recorrerà diversos equipaments de la ciutat amb la intenció de descontextualitcar fons i col·leccions i donar-los a conèixer.


A més, us podem assegurar que seran obres ben fondes que us travesseran sencers perquè estan pensades per ser molt més: creen accions i experiències artístiques que interpel·lin la ciutadania i hi dialoguin. Aborden temes socials i culturals actuals, com la tecnologia, la identitat, la mort, el medi ambient o la salut mental i molts dels projectes inclouen tallers o activitats que impliquen als veïns i a la comunitat local, fent que l'art sigui una eina de connexió i reflexió col·lectiva. Els formats també són ben variats i innovadors: des de la fotografia i la instal·lació fins a l'audiovisual i la performance. A què espereu per gaudir de tot aquest macarmé d'art! Us expliquem tots els projectes punt per punt!

Contingut patrocinat
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat