0 M'encanta
Guarda-ho

Els 10 millors plans per a la setmana a Barcelona

Us proposem activitats d'oci i cultura per a tots els gustos i butxaques

© Gustaff Choos
Anímic

Carnaval a Barcelona: festes i agenda d'activitats de Carnestoltes

El Dijous Gras, el primer dia del cicle de carnaval, serà festa grossa a la ciutat! Com mana la tradició, el Rei Carnestoltes farà l'entrada triomfal al capvespre amb l'Arribo, junt amb el Primer Ministre, els Set Ambaixadors amb els agregats, músics, banderers, en Rodanxó i la Rodanxona, els gegants del carnaval barceloní... I ho farà a la plaça de Sant Jaume.Des del balcó de l'Ajuntament, el rei de tots els poca-soltes proclamarà el seu regnat d'una setmana de disbauxa. Hi haurà balls, regals, música, sàtira i molta molta festa. I en acabar, prepareu-vos per a la batalla campal de la taronjada, a base de confeti i globus i focs artificials de color carabassa, seguit del primer sarau de carnaval.

Llegir-ne més

Mobile Week Barcelona

Just abans de la celebració del congrès de mòbils Mobile World Congress de Barcelona, que tindrà lloc a la Fira de l'Hospitalet del 27 de febrer al 2 de març convertint la ciutat en la capital mundial dels telèfons mòvils, la concorreguda fira s'obre una mica més a la ciutat amb la Mobile Week Barcelona, on del 20 al 26 de febrer s'ha volgut impulsar una setmana de reflexió oberta entorn a la transformació digital dividida en tres blocs principals plens d'activitats que tindran lloc a diferents equipaments dels 10 districtes de la ciutat: un programa de 10 converses on hi participaran, entre d'altres, emprenedors, artistes, científics o pensadors per reflexionar al voltant de temes d'interès; 10 creacions de 10 artistes que explicaran la visió del futur de la transformació digital des d’una perspectiva artística i 10 rutes guiades que ens conduiran als espais de creativitat, innovació, cultura digital, tecnologia i pensament més rellevants de Barcelona. Podeu consultar la programació detallada al web de la Mobile Week Barcelona.

Llegir-ne més
Diversos Espais Diumenge 26 febrer 2017

Cosas que se olvidan fácilmente

La dramatúrgia catalana passa per un bon moment, ho sap tothom i és profecia. Però cal també cantar les virtuts d'un grup de creadors que estan portant el teatre d'objectes fins a quotes d'expressivitat mai vistes a casa nostra. El cas més conegut és el de l'Agrupación Señor Serrano, però n'hi ha més: David Espinosa i el seu teatre amb joguines, Cabo San Roque i els seus recitals musicals amb objectes reciclats o Xavier Bobés, que després d'haver treballat al Temporada Alta amb un mestre del gènere, Jomi Oligor, torna al seu espectacle 'Cosas que se olvidan fácilmente', una petita i delicada fita del gènere, si és que encara podem parlar de fronteres escèniques.Fins ara els espectacles de Bobés havien transitat entre la patologia diogenica, la manipulació subtil a tocar de la prestidigitació i una estètica onírica molt prop del malson obsessiu. 'El rey de la soledad', 'A taula' i 'Insomni' eren grans propostes que van passar quasi desapercebudes, no per la falta de virtuts com per la por dels programadors envers un teatre que, en realitat, és accessible i a l'abast de quasi tots els públics. Com tants altres, a Bobés no li queda una altra que actuar lluny de casa.'Cosas que se olvidan fácilmente' és un pas endavant en la trajectòria del creador de la companyia Playground. El distanciament del turmentat manipulador d'obsessions es transforma aquí en la calidesa d'un mestre de cerimònies proper que ens parla en primera persona. Un cop instal·lats ens convida a passejar per un d

Llegir-ne més
Teatre Nacional de Catalunya , Fort Pienc Fins al Diumenge 21 maig 2017

Wasted

Recomanat

Autoria: Kate Tempest. Traducció: Martí Sales. Direcció i adaptació: Iván Morales. Amb: Oriol Esquerda, Sandra Pujol i Xavier Teixidó.   Segur que quan la companyia Íntims va proposar-li 'Wasted' a Iván Morales, el dramaturg, actor i director va pensar en 'Jo mai', aquell gran projecte sobre el trànsit de l'adolescència a l'edat adulta, els primers xocs amb la vida, que li va deixar un regust adredolç, de cosa que podia haver arribat més lluny. Perquè el text de l'MC britànica Kate Tempest assolia fites que Morales no va ensumar. Potser per l'empremta txekhoviana de 'Wasted', perquè és una història més senzilla, la de l’Edu, la Carlota i en Dani.   Són tres amics que s'apleguen al voltant del que va ser el punt neuràlgic de les seves vides deu anys enrere, quan en Toni (el personatge absent) encara hi era: un arbre molt beckettià. Parlen del que són i del que han estat, de com era en Toni. I poc, d'allò que volien ser. La decepció d'uns nois que s'han perdut en el camí i que, al final, encara creuen que poden tornar al principi, quan les il·lusions eren verges.   Morales col·loca el públic dins l'escena, al voltant dels actors, al costat d'ells. Oriol Esquerda, Sandra Pujol i Xavier Teixidó parlen amb l'audiència, miren els espectadors als ulls. A Tàrrega, on la vaig veure, t'hipnotitzaven. I sorties del teatre convençut que havies vist la història de tres amics propers, de gent que coneixes, potser la teva.

Llegir-ne més
Sala Beckett - Poblenou , El Poblenou Fins al Diumenge 12 març 2017

Gente Bien: El Musical

La Cubana torna al Teatre Coliseum amb un espectacle original basat en el sainet 'Gente Bien' de Santiago Rusiñol, escrit i dirigit per Jordi Milán i amb música de Joan Vives. En aquesta ocasió la interpreten diferents actors de La Cubana de totes les èpoques, com Mercè Comes, Mont Plans, Jaume Baucis, Xavi Tena, Toni Torres, Meritxell Duró, Annabel Totusaus, Núria Benet, Alexandra Gonzàlez, Babeth Ripoll, Bernat Cot, Montse Amat, Oriol Burés i el mateix Jordi Milán. Així com la nova incorporació de Toni Sans. Un total de 15 actors ens faran riure i ballaran i cantaran al ritme d'aquesta divertida opereta, un viatge en el temps on els personatges de Rusiñol ens descobreixen que la necessitat d’aparentar no té mida, ni època, ni data de caducitat.

Llegir-ne més
Coliseum , L'Antiga Esquerra de l'Eixample Fins al Diumenge 2 abril 2017

Miralda. MADEINUSA

"Miralda corre per tot el món per recrear el vell ritual de la celebració", escrivia Umberto Eco el 1985. Cerimònies, rituals antropològics, gastronomia i participació integren l'univers creatiu d'Antoni Miralda, protagonista de la mostra comissariada per Vicent Todolí. 'Miralda. MADEINUSA' recupera els diferents projectes que l'artista va realitzar als Estats Units a partir dels anys 70 i fins als 90 i presenta escutures, dibuixos, fotografies, enregistraments visuals i altres materials –procedents de l'arxiu de l'artista– que permeten entendre la complexitat dels projectes de l'impulsor del projecte 'Food Cultura'.

Llegir-ne més
Macba. Museu d'Art Contemporani de Barcelona , El Raval Fins al Diumenge 9 abril 2017

Comentaris

0 comments