Fleadonia
Foto: Fleadonia

Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Us proposem activitats d'oci i cultura a Barcelona per a tots els gustos i butxaques

Eugènia Güell
Publicitat

Teniu ganes de gaudir de la ciutat? Esteu al lloc adient! Us hem fet una selecció de 10 plans de l'agenda de Barcelona d'aquesta setmana que engloben el millor de tots els àmbits i per a tots els públics: Teatre, cinema, música, art, coses per fer amb nens aquest cap de setmana a Barcelona i altres excuses per no parar de descobrir la ciutat!

NO T'HO PERDIS: Els millors plans gratis de Barcelona

Time Out Market Barcelona
  • Què fer
  • El Gòtic

Time Out Market és un concepte únic que té l'objectiu de celebrar els sabors més autèntics i reunir el millor menjar i cuiners d'una ciutat sota un mateix sostre. El trobareu a la terrassa-mirador del Maremàgnum, en un espai de 5.250 metres quadrats que acull una acurada selecció de 14 xefs, un restaurant de servei complet i quatre bars: dos d'ells a l'aire lliure, amb vistes espectaculars al mar i la ciutat. Cal esmentar que un dels bars és a càrrec de Paradiso, una de les millors cocteleries del món. A més d'aquesta impressionant conjunció de grans cuiners i plats deliciosos, al centre del mercat hi ha un escenari amb una visió de 360º, que ofereix una programació de cultura i espectacles a càrrec de la redacció de Time Out Barcelona. I una altra bona notícia: està obert 364 dies l'any, de 10 del matí a les 12 de la matinada (fins a la 1 en el cas del Paradiso).

Què fer aquesta setmana a Barcelona

  • Què fer
  • El Gòtic

Cada dijous d’estiu, el Time Out Market de Barcelona acull el cabaret d''Il monstro', un espectacle dirigit per Sara Brown que celebra la dissidència de gènere, sexual i social. El xou barreja jazz, burlesque i drag, i busca reviure la tradició del cabaret barceloní amb un enfocament contemporani.

Italiana de naixement, Sara Brown va començar la seva carrera artística el 2009. Ha treballat en teatre clàssic, experimental, dansa i art performatiu, centrant-se des del 2015 en l’exploració de sexualitats i gèneres. El 2017, va fundar el projecte Il Monstro i va produir el seu primer espectacle ‘Poema corpo’ (2018).

  • Art
  • Art

Barcelona ha vist néixer i créixer artistes que després han aconseguit fama mundial. Però l’art és molt més que Gaudí, Miró o Picasso o les quatre grans exposicions que hi ha cada any al MACBA o el MNAC. A Barcelona, l’ecosistema creatiu bull a galeries petites, espais autogestionats i en col·lectius d’artistes que fa poc que han sortit de la facultat de Belles Arts. Apropar-se a l’art emergent és fàcil i assequible, però a vegades costa saber on anar. Per això el festival Art Nou ja fa anys que s’encarrega d’oferir una programació d’exposicions i activitats gratis que facilita entrar en contacte amb els artistes emergents de Barcelona i els seus voltants, del 26 de juny al 3 de setembre.  

 

Publicitat
  • Sants - Montjuïc
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

Tothom coneix la història de Rodríguez, aquell músic nord-americà caigut en desgràcia que un documental, 'Searching for Sugar Man', va treure de l'anonimat. Però potser ningú no sap qui va ser Camil Clot, un home que presumptament es va fer un nom en l'underground barceloní del tombant del segle passat i que el dramaturg Marc de la Varga ha decidit recuperar a través d'una obra documental en què ell mateix, transfigurat en l'actor Pau Vinyals, estira els fils de la seva vida.

 

  • Cine
  • Ubicació

Al festival Cinema Lliure a la Platja es projectarà el llargmetratge 'Robot Dreams', de Pablo Berger, el dijous 1 d'agost a la Platja de Sant Sebastià a partir de les 21.30 h.

La història presenta a Dog, un gos solitari que construeix un robot per buscar companyia i fer un amic nou. Tot canvia quan una nit, Dog decideix marxar i deixar al robot. Un drama animat que ha rebut nominacions a diversos premis, com els Oscar o els Goya.

La peça anirà precedida del curt 'La cucharada', dirigit per Miranda Soldevilla.

L'entrada és lliure i no cal reservar.

 

Publicitat
  • Botigues
  • Botigues vintage
  • El Raval

Social, per al barri, ple de veïns i curiosos que volen comprar o vendre a preus raonables... Aquesta és la filosofia del Fleadonia, el mercat de segona mà que organitza la gent de Freedonia. A més de parades hi haurà música, animació i vermut per fer el diumenge agradable al Raval.

  • Cine
  • Sants - Montjuïc

Com ja és tradició, l’última pel·lícula de la Sala Montjuïc serà sorpresa. Així que  es descobrirà el 2 d’agost. El que sí que s’ha anunciat és el concert previ: serà l’afrobeat de Mampön Collective.

Publicitat
  • El Raval
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

No hi ha cap dramaturg al món amb la saviesa de Wajdi Mouawad, cap que hagi sabut interpretar com ell la tragèdia, més hereu d'Èsquil que de Shakespeare, cap que hagi sabut capbussar-se de manera tan profunda en la zona zero del drama contemporani, és a dir, el Pròxim Orient. I 'Tots ocells' n'és la prova més palpable. Estrenada el 2017, avui ens ressona més que mai.

Tot comença amb un jove jueu, l'Eitan (Guillem Balart), estudiant de genètica, que topa amb una noia d'origen àrab, la Wahida (Míriam Moukhles), antropològa, en una biblioteca de Nova York. Fa dos anys que troba sobre les taules de lectura un llibre de Hassan Muhàmmad al-Wazzan, diplomàtic marroquí convertit a la força al cristianisme, al segle XVI. L'ha vist gairebé cada dia a diferents taules, però mai qui el llegia. Fins a aquell dia, una tarda que canviarà la vida de tots dos i la de tothom que els envolta. Un dia en què acabaran en un local anomenat The End, fatal premonició.

  • Música
  • Música

El Castell de Montjuïc és un dels espais de Barcelona que no us podeu perdre i que ha estat testimoni de molts esdeveniments crucials de la història de la ciutat. Tot i que podeu passejar per les instal·lacions, visitar els espais verds i fer un pícnic al fossat durant tot l'any, hi ha dies que, si hi pugeu, és possible que aquest indret s'hagi convertit en un cinema o una sala de concerts a l'aire lliure. El Castell de Montjuïc acull un munt d'activitats, sobretot a l'estiu, com sessions de cinema a la fresca a la Sala Montjuïc, el festival Somni i esdeveniments de música electrònica com el Traver Event o el Brunch Electronik. Un dels habituals també és el cicle de concerts Sala Barcelona, que tornarà aquest estiu amb la seva cinquena edició amb diferents propostes per ballar mentre preneu alguna cosa en un entorn privilegiat.  

Publicitat
  • Què fer
  • Ciutat

Ja ha començat el compte enrere per donar la benvinguda a la primera regata de la competició esportiva més antiga del món a Barcelona el pròxim mes d'agost. La 37a edició de la Copa Amèrica de vela se celebrarà per primer cop a la història a la nostra ciutat i, tot i que la podreu veure en directe des dels diferents punts gratuïts que hi haurà habilitats molt a prop de la costa, ara també la podreu viure des de dins amb una nova experiència immersiva que arribarà a finals d'aquest mes de juliol al centre de la ciutat. Del 31 de juliol fins al 6 d'agost, si passeu per plaça Catalunya, podreu visitar de franc una exposició immersiva de la Copa Amèrica amb moltes sorpreses dins.

  • Art
  • El Raval

Les parets del MACBA, sempre d’un blanc immaculat gairebé quirúrgic, s’han tenyit de blau marí i taronja per l’ocasió. L’exposició dedicada a Mari Chordà, una icona del feminisme i l’art de casa nostra, per fi honora la trajectòria que aquesta gran artista sempre ha merescut. Les obres d'art de Chordà són plenes de color i símbols sobre el plaer, el desig, la sexualitat i la maternitat, i són fruit d'una personalitat enèrgica i combativa que va dur a aquesta creadora avançada al seu temps a participar en les Primeres Jornades Catalanes de la Dona, va fundar una editorial de dones i va obrir un bar feminista en la grisor del franquisme i la transició. En les vagines, secrecions i cossos gestants de les peces hi sentireu vibrar el caràcter sincer i combatiu de la Mari Chordà, que també hem intentat plasmar en aquesta entrevista

Atres plans a Barcelona

  • Música
  • La Barceloneta

La música us eriça tant la pell que teniu ànsies per conèixer cadascun dels seus plecs? Doncs les Nits d’estiu al Museu d’Història de Catalunya us permetrà gaudir-la i també conèixer-la en profunditat tots els dimecres de juliol a partir del dia 10. L’entrada inclou un concert d’un artista de caixet (Rita Payés, Ferran Palau, Hidrogenesse i Habla de mí en presente) a la llum de les estrelles a la terrassa del Museu d’Història de Catalunya, al cor del Port de Barcelona i amb unes vistes privilegiades; a més d’una visita guiada prèvia, ‘La banda sonora de la història’, que es duu a terme al llarg i ample de l'exposició permanent ‘La memòria d'un país’. La visita us convidarà a fer un tour per les músiques de diferents èpoques. Una síntesi sobre la història de la música a Catalunya des de l'antiguitat fins a l’època contemporània. Tot un passeig musical sota els estels estiuencs que comença a l’interior del museu i acaba entre copes i melodies a la fresca! Quin dia us agradaria anar? Aquí trobareu tota la informació i la venda d’entrades.



Contingut patrocinat
  • Música
  • Sants - Montjuïc

El recinte històric del Poble Espanyol es converteix en un lloc màgic quan la història es troba amb la cultura i l’oci. Si teniu ganes de viure’l en aquesta freqüència, no us podeu perdre les 'Nits en viu', que enguany tornen amb més de 30 concertassos en directe de blues, rock, pop i rumba entre el 31 de juliol i l’1 de setembre.

Els quatre cicles que el Poble Espanyol ofereix aquest estiu per refrescar els vespres barcelonins són Blues On The Rocks (Cocktails & Music), Mahou Rock&Grill, The 90’s Queens’ Nights i Fritanga! (Tapeo i Rumba). Alguns dels convidats? New Old School, una nova banda formada per quatre membres que formen part del món de la música negra amb una llarga experiència a l’esquena o els originals sons de Sergi Estella, ‘One Man Band’, que es crea els seus propis instruments (com una guitarra feta de llaunes). La secció de Mahou i dels 90’s portarà un munt de bandes especialitzades en concerts tributs com d’AC/DC, de Black Sabbath, Queen o, fins i tot, Madonna. El cicle de rumba pujarà a l’escenari a algunes bandes amb els seus propis temes, com Vergüenza Ajena, i d’altres que faran les seves pròpies versions de hits ja coneguts, un d’ells, Piratas Rumbversions amb col·laboracions d’alçada, com amb la Sheila Quero de Maruja Limón.

Els concerts tindran lloc a un espai sorprenent a l’aire lliure, la Carpa, i després podreu sortir a la Village, on hi haurà opcions gastronòmiques de proximitat o còctels refrescants i sessions DJ abans i després de cada banda. Ja podeu aconseguir la vostra entrada!

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Art
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

La nit és sempre misteriosa i ens transporta cap al món oníric. Un moment ideal per escoltar històries i posar-se en la pell de les persones que vivien en altres temps, com les que us explicaran a les visites guiades i itineraris exclusius del BORN DE NIT, organitzat per El Born Centre de Cultura i Memòria.
A les 20h, el museu tanca les portes amb la caiguda del sol, el jaciment s’il·lumina i comença la funció: els participants en l’activitat inicien un viatge en el temps cap a la Barcelona del 1700. Cada dia la visita se centra en un tema diferent: dimarts, vivències dels antics habitants del Born ‘Gent del barri: històries humanes del Born’; dimecres, el descobriment del passat a partir de l’arqueologia, ‘Nit d’arqueologia’; dijous, la crònica negra, ‘Crònica negra al Born. Conflicte, violència i justícia al 1700’; i divendres, les bruixes i la seva persecució en època moderna, ‘Bruixes de Barcelona. Dones i persecució en època moderna’. Aquesta última és una novetat d’enguany, que us guiarà per tots aquells indrets on van succeir els processos d’acusació, persecució, condemna i càstig d’aquelles dones.
Aquest esdeveniment és ideal per conèixer tots els cantons del barri de la Ribera, a la vegada que resseguiu totes les petjades històriques de la regió, íntimament lligades al conjunt arqueològic i de l’antic mercat del Born. De fet, els dissabtes també hi ha planificades rutes vàries durant el vespre perquè descobriu algunes de les curiositats de la ciutat de fa 300 anys, com el subministrament d’aigua a la ciutat o la Barcelona en temps de Pesta, descobriu-les totes a la pàgina web! Preparats per a viatjar en el temps?

Contingut patrocinat
  • Música

El Sea Jazz Estartit 2024 és una oda al gènere en un enclavament que li fa honor: a la vora de la Costa Brava, amb l'espectacular litoral de les Illes Medes de rerefons. Enguany, té planejats 16 concerts i torna carregat amb caps de cartell llegendaris, el saxofonista Charles Lloyd, el pianista Chucho Valdés, el trompetista i pianista Arturo Sandoval, i d'altres molt destacats dins de l'univers jazzístic, com el superquintet Artemis o la saxofonista Lakecia Benjamín. Altres novetats? El canvi de nom per ressaltar la seva identitat marítima, l’ampliació del festival, que passa de 4 a 5 dies amb tots els concerts front al mar, i un espai de creació per a joves emergents del jazz que desembocarà en varis concerts gratuïts per al públic (el 24 de juliol). Les propostes també s’obren a la fusió amb altres estils, com amb un concert singular en el qual la pianista catalana Elisabet Raspall i l’intèrpret de castanyoles i ballarina Belén Cabanes presentaran el seu treball conjunt Jazztanyoles; una festa de fusió i diversitat amb el grup femení Las Karamba, oferint una barreja de sons que fusiona música de diverses procedències; o el grup de Chucho Valdés & Arturo Sandoval Reunion Band en un homenatge al llegat del jazz afrocubà. Si voleu saber més, consulteu la programació amb tots els concerts.

Com cada any, no faltarà una acurada zona de restauració amb barra de bar i ‘food trucks’ i una terrassa de cara al Mediterrani amb una de les vistes més boniques de les Illes Medes. Per vibrar al so del jazz davant del mar!

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Dreta de l'Eixample

Atenció estetes… si l’hedonisme també és la vostra màxima, Guitar&Wine serà el vostre nou afterwork preferit a mitja setmana. Us imagineu escoltar flamenc en viu mentre el paladar se us desfà amb un vi i aperitiu deliciosos entre vibracions elegants? Una experiència d’alta gamma que tindrà lloc cada dimecres a les 19h des del maig i fins al juliol a la terrassa del restaurant Sintoniaun oasi al mig del barri de l'Eixample. Unes llums càlides us portaran fins a aquest jardí màgic, on els músics tocaran a ritme de guitarra i flamenc versions actuals i 'hits' mítics. Us hi esperarà una selecció curada de vins i escumosos procedents de diferents Denominacions d'Origen, cadascun cuidadosament seleccionat, aparellat amb algún platet que elaborarà el restaurant a càrrec de l’aragonès Pablo Tomás, que ha passat per alguns dels millors restaurants de la Península (elBulli, Arzak, Drolma).

Quines creacions podreu tastar? El restaurant elabora aperitius com la interpretació del xef de la Gilda de bacallà, piparra i ceba vermella o l'ostra amb llet de tigre de trufa de la passió i ous de peix. El lloc convida a quedar-se després d’una tarda de sons; si decidiu sopar al Sintonia, us hi espera un àpat de luxe en un establiment especialitzat en la brasa i els guisats a foc lent, amb una cuina de tradició renovada, nascuda de la selecció del millor producte. Preparats per aquesta experiència sensorial?

Contingut patrocinat
  • Art
  • Pedralbes

Fins ara, era costum pagar una entrada assequible per visitar el complex del Monestir de Pedralbes - i a vegades, apuntar-se a alguna activitat per connectar millor amb l'espai-: l'església, el claustre i les sales annexes i exposicions. Diners ben invertits, perquè el Monestir de Pedralbes és una relíquia molt ben conservada que va ser fundada per la reina Elisenda de Montcada l'any 1327, amb el suport del seu espòs, el rei Jaume II. No fa gaire, fins i tot, van rehabilitar l'hort medieval per apropar-lo a la ciutadania amb rutes molt entretingudes. A l'estiu, però, podreu entrar al claustre de franc! I és que el monestir té la voluntat de difondre el patrimoni i mostrar-vos una de les joies gòtiques més grans del món que, si encara no l'heu visitat, aquesta és la vostra. Obriran les portes les tardes de dimarts i divendres d'estiu, des del dimarts 4 de juny al divendres 13 de setembre (des de les 18 h i fins a les 21 h) i les altres instal·lacions del complex romandran tancades.

Per què és tan especial aquest claustre? Seguint els corrents espirituals de l'època, el monestir del 1327 va passar a ser habitat des d'un inici per monges clarisses, la branca femenina de l'orde de Sant Francesc, que hi van residir de manera pràcticament ininterrompuda fins a l'any 1983. L'edifici constitueix un dels millors models del gòtic català, tant per l'església com pel claustre de tres plantes, un dels exemples més espaiosos i harmònics d'aquest estil. I al claustre tindreu l'oportunitat de visitar el sepulcre de la reina Elisenda, que es mostra com a vídua i penitent (en té un altre que dona a l'església, que ofereix l'altra cara de la reina: amb la seva imatge vestida com a sobirana). També, dins el monestir, i al voltant del claustre, s'hi pot veure un seguit de cel·les de dia, on les religioses es retiraven per al seu recolliment personal. A punt per gaudir de l'Hora Màgica al Monestir de Pedralbes?

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Art
  • Barcelona

Sabíeu que és possible ‘arrencar la pell’ de grans objectes: les seves parets, terres, sostres i façanes? Patricia Gómez i María Jesús González, artistes valencianes amb la voluntat de rescatar la memòria d’espais en processos de desaparició o abandó, han desenvolupat una tècnica a la qual anomenen ‘estampació per arrencada’, que barreja tècniques d’estampació i conservació, per tal d’arrencar ‘la pell’ de grans superfícies murals i traslladar-la a un suport de tela.

Això mateix han fet amb 10 habitatges abandonats del barri del Cabanyal de València, que es va veure afectat per un agressiu pla de reordenació urbana, i que han quedat immortalitzats en una tela de 340 m i 314 kg. La podreu veure a l’exposició ‘Arxiu Cabanyal. A la memòria del lloc’ del 18 de maig al 6 d’octubre del 2024, Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani, a cura de Joana Hurtado Matheu. El singular sistema d’arxiu físic i documental de Gómez i González es basa, també, en la investigació del context, l’anàlisi dels espais i el seu registre fotogràfic i audiovisual; una concentració de materials que també tindreu l’oportunitat de veure a la mostra. Una exposició que, d’alguna manera, narra tot el que dirien les parets si poguessin parlar. Per escoltar-les, adquiriu les entrades aquí.

Contingut patrocinat
  • Museus i institucions

El Disseny Hub Barcelona estrena un nou bar. No és un bar qualsevol: són les restes d’un antic bar que Martí Guixé va idear i imprimir íntegrament amb tecnologia 3D, durant gairebé 5 anys en un local del carrer Entença de Barcelona, i que va tancar a conseqüència del confinament.

Comissariat per Teresa Bastardes, cap de col·leccions del Museu del Disseny - DHub, ‘l'Ex-Designer Project Bar’ també mostra el procés de producció del bar (2015 - 2020), que estava obert al públic a la vegada que s’estava muntant, tota una acció performativa que va més enllà de la mera construcció. A banda, la instal·lació mostra com es va desmuntar l'establiment, i, sens dubte, les peces originals produïdes per al bar com rajoles, vaixella, gots, estris o mobiliari (tot en impressió 3D!).

"El fet de portar l'Ex-Designer Bar a un museu el converteix en un objecte, en una ruïna i un jaciment arqueològic del futur", reflexiona l’autor de l’obra. Un objecte exempt que obre interrogants al voltant de la democratització de la producció industrial i el rol de l'artesà, ja que gràcies a la tecnologia de la impressió 3D es culmina el somni de l'autosuficiència de la producció local, desvinculada dels grans sistemes de fabricació global. Guixé, iniciador del ‘food design’, és un dels dissenyadors barcelonins amb una trajectòria internacional més extensa i aquesta és la seva primera exposició individual en un museu a Barcelona. Us deixareu caure pel bar de Guixé al DHub?

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Art

Alguna vegada heu deixat de fer una fotografia o vídeo d’un moment molt especial i us n’heu penedit? Ara podreu rescatar-lo abans que caigui en l’oblit gràcies a l'Oficina Ciutadana de Memòries Sintètiques al Disseny Hub Barcelona (DHub), un espai al servei de la ciutadania disponible del 17 de maig i fins al 29 de setembre per reconstruir i recuperar visualment totes aquelles memòries que no van ser mai enregistrades. D’aquesta manera, es va creant un àlbum visual de memòries reconstruïdes amb IA que ajudin les generacions futures a entendre i preservar la història del seu passat. 

La repesca del passat per transformar-la en un material tangible té dues fases. Primer, us faran una entrevista on haureu d’explicar amb detall tot el que recordeu de l’escena que voleu que quedi inmortalitzada. Paral·lelament, es generen les imatges amb intel·ligència artificial a partir del testimoni personal i us les entregaran al final de la sessió. I si voleu, la vostra fotografia podrà formar part de l’exposició col·lectiva de l’Oficina amb els records generats durant els tres mesos en què estarà funcionant el projecte. 

El projecte està impulsat per l’estudi creatiu Domestic Data Streamers amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona. Preparats per viatjar al passat?

Contingut patrocinat
  • Música
  • Festival de música

Imagineu-vos una ciutat idíl·lica vorejada pel mar, on es menja de meravella i, a més, s'escolta en directe la millor música del moment. Aquest lloc existeix, i no cal anar gaire lluny per poder-lo gaudir. El trobareu a Sant Sebastià, durant el festival Jazzaldia, el festival de Jazz de Sant Sebastià, que aquest any se celebra del 23 al 28 de juliol en una 59a edició carregada de blues, música urbana, rock, indie, tecno i pop. 

Aquest any, el festival agrupa veus llegendàries com la dels canadencs Diana Krall i Rufus Wainwright, la històrica compositora brasilera Marisa Monte, la catalana Silvia Pérez Cruz, l'icònic Gregory Porter o la coreana Youn Sun Nah; són alguns dels noms els directes dels quals podreu gaudir en els concerts de pagament programats a la plaça de la Trinitat, l'auditori del Kursaal, el Museu San Telmo i el teatre Victoria Eugenia. Destaquen també els dos cicles dedicats al Jazz contemporani al voltant del saxofonista John Zorn i el baixista William Parker, a qui poques vegades s'ha vist a Europa. Més concerts molt esperats són el del pianista Brad Mehldau en quartet amb el saxofonista Chris Potter, el baixista John Pattituci i el bateria Johnathan Blake, o els dels pianistes Marta Sanchez, Marco Mezquida i Júlio Resende.

Per la seva banda, la programació de l'escenari Keler Gunea a l'encantadora platja de Zurriola, inclou ni més ni menys que vuit concerts d'accés lliure que tindran lloc del 24 al 27 de gener, amb actuacions de la cantant guipuscoana Izaro, les recents guanyadores del Grammy a Millor Àlbum de Blues Contemporani Larkin Poe, els grups bascos Merina Gris i Shinova, les representants del nou pop africà Les Amazones d'Afrique, transgressors i importants grups pamplonesos com El Columpio Asesino i Chill Mafia i els americans North Mississippi Allstars, a mig camí entre el blues i el rock del sud. 

Les terrasses del Kursaal tenen confirmats quatre concerts gratuïts més el 24 de juliol a càrrec dels japonesos BIGYUKI i Tomoaki Baba, el pianista polonès Marcin Masecki, la saxofonista americana Lakecia Benjamin; el trompetista Eddie Henderson en quintet amb el trombonista Steve Davis, i, finalment, l'artista mexicana Carolina Katum. Encara falten per anunciar una trentena de concerts gratuïts que completaran l'oferta total al voltant de 80 concerts en aquest 59è Festival de Jazz de Sant Sebastià.  

Aquest any, a més, el festival celebrarà 5 concerts al museu Chillida Leku per commemorar els 100 anys de naixement de l'influent artista basc Eduardo Chillida. Allà podreu veure directes del pianista i compositor donostiarra Iñaki Salvador, la gran contrabaixista i compositora italiana Federica Michisanti, el grup de saxofonistes MAC Saxophone Quartet liderat per Rosario Giuliani, sense oblidar Noa & The Helldrinkers i Carole Alston. 

Recordeu: del 23 al 28 de juliol teniu una cita musical ineludible amb el Festival de Jazz de Sant Sebastià. Podeu accedir al programa complet del Jazzaldia, adquirir les entrades o abonaments seguint aquest enllaç o de manera presencial a taquilla.

Contingut patrocinat
Publicitat

'El clan de hierro', de Sean Durkin, explica la increïble història dels germans Von Erich, que van fer història al món de la lluita lliure professional a principis dels 80. Entrenats pel seu propi pare, els va instruir amb un lema molt clar: cal ser fort per protegir la família. Lluitar es converteix, doncs, en un requisit perquè l'amor perduri i no es trenqui. I a la pel·lícula descobrireu com aquesta màxima recorre els universos d'aquests quatre germans que, entre tragèdies i triomfs, es van enfrontant als diferents reptes que la vida els ofereix dins i fora del ring. Una pel·lícula plena d'emocions que ha aconseguit un gran èxit de taquilla als Estats Units i crítiques enlluernadores, amb una de les millors interpretacions de Zac Efron al paper protagonista acompanyat de l'actor de moda, Jeremy Allen White ('The Bear'). Tots dos han transformat els seus cossos per a la pel·lícula, fins aconseguir el físic propi de les estrelles de la lluita. La resta del repartiment és espectacular, amb Harris Dickinson ('El triangle de la tristesa') i Lily James ('Baby Driver'). Preparats per al combat?

  • Què fer
  • Exposicions
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

‘Per què la guerra?’ és la pregunta que es van fer Sigmund Freud i Albert Einstein l’any 1932, i alhora és una pregunta que no ens queda gens lluny a dia d'avui. A vegades, però, és difícil obtenir resposta. Aquesta exposició, organitzada per El Born Centre de Cultura i Memòria i el Memorial Democràtic, convida a reflexionar sobre els conflictes armats i les ferides que deixen en les persones, els llocs i els paisatges, a través d’un recull d’obres d’artistes contemporanis. 
Entre tot el mar d’incerteses que representa una guerra, ‘Per què la guerra?’ pretén reflexionar sobre la seva omnipresència en el món actual i el lligam que té amb l’economia i la política que marquen l’ordre mundial. A més, la guerra deteriora la democràcia i la justícia, nodreix estructures com el patriarcat i obre escenaris devastants com les crisis humanitàries. De tots aquests aspectes en podreu reflexionar amb obres d’artistes internacionals com Francesc Abad, Isabel Banal, Juan Manuel Echavarría, Rula Halawani, Shirin Neshat i Francesc Torres, entre altres. 
La mostra ja està oberta al públic i la podeu veure a la Sala Casanova de l’antic Mercat del Born fins el 29 de setembre. 
I si us agrada, trobareu més programació cultural relacionada, com un club de lectura sobre la guerra civil, un seminari i una conferència de l’artista Alfredo Jaar o un cicle de xerrades en què experts d’història contemporània reflexionaran sobre l’existència de la guerra a dia d’avui. Si teniu ganes d’indagar en pensaments i espais sobre l’existència de la guerra, ja podeu fer-vos amb les entrades!

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Comèdia
  • Sant Martí

Si sou amants de la comèdia, els monòlegs i el riure sense frens, no us podeu perdre la novena edició dels monòlegs de Casino Barcelona Comedy. El Casino de la Ciutat Comtal ha convidat tretze dels millors monologuistes del país per fer-nos riure pels descosits a la sala Cotton Club. Cada dijous, des del 15 de febrer fins al 21 de novembre, a partir de les 21h, podreu gaudir dels còmics més reconeguts a nivell nacional, com Daniel Fez, Dario Orsi o Calladitas esteu més guapes.
Se us acut millor nom que Patricia Espejo per obrir l'edició el proper 15 de febrer? A nosaltres no! A més, també passaran per l'escenari noms que han triomfat en teatres i programes com el Club de la Comèdia o Paramount Comedy, com ara Andreu Casanova, Santi Rodríguez, Adri Romero, David Amor, Txabi Franquesa, David Fernández, Alex O'Dogherty, Fran Pati i Charlie Pee. Un repertori per flipar, oi? A més, els tindreu ben a prop, perquè tots els espectacles tindran aforament reduït a 250 persones, un petit comitè privilegiat! Per això, si no us voleu perdre l'oportunitat d'estar molt a prop dels vostres còmics preferits, ja podeu córrer a comprar les entrades, amb preus a partir dels 12€. I ja us avancem el darrer secret: qui compri les entrades, podrà gaudir, el mateix dia de l'actuació, d'un 10% de descompte per sopar als restaurants Bet Bar o La Vinoteca, a l'interior de Casino Barcelona. Aprofiteu l'oportunitat!

Contingut patrocinat
  • Art

Un dels efectes que més busquem quan contemplem alguna obra d’art és que ens travessi l’ànima com una fletxa. Que ens bategui el cor o el cervell a mil! Aquesta és una de les intencions principals de ‘Temporals’, un cicle d’exposicions organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona que té l’objectiu de crear accions i experiències artístiques que interpel·lin la ciutadania i hi dialoguin. 

Us faran qüestionar interrogants tant necessaris com el futur de la humanitat, les obres en creació comunitària o experimentar com l’obra també és creada pel públic i evoluciona en funció de la seva mirada. I, a més de la peça expositiva, hi haurà un seguit d’activitats i experiències on la participació de col·lectius, entitats i ciutadania és imprescindible.

Hi trobareu set exposicions repartides per 12 Centres Cívics de la ciutat. ‘De pedra’ és una instal·lació visual amb una base d’imatges d’arxiu que muta en presència de cada visitant, que imita el procés de construcció dels records. ‘El cielo las estrellas’ us convidarà a relacionar el que és tangible amb el que és intangible i el cos amb l’esperit des de l’art. 'El Dissens' parteix d’una pràctica assembleària amb estudiants que va donar com a resultat un guió per a una obra audiovisual. 'Orientar-se en la foscor més absoluta' presenta de forma audiovisual la paradoxal situació resultant d'un hipotètic col·lapse mediambiental: les solucions des de la tecnologia són, en part, les que amenacen la sostenibilitat de la Terra. A 'The Opposite Sea' es convida a qüestionar la mirada que es té del mar Mediterrani que pot ser sinònim de contemplació, llibertat, però també de lloc de fronteres i conflicte. La proposta audiovisual i performativa 'Vinader: un viaje interplanetario' convida a obrir-se al desconegut per explorar el present a través de la imaginació, inspirat en les muntanyes de Montserrat. I, finalment, 'Fem festa – més enllà de la tradició': una obra compartida que qüestiona el sentit de les celebracions i actes similars.

Us apunteu a gaudir de totes aquestes obres experiencials? Consulteu la programació i localitzacions al seu web!

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Música
  • La Barceloneta

La música us eriça tant la pell que teniu ànsies per conèixer cadascun dels seus plecs? Doncs les Nits d’estiu al Museu d’Història de Catalunya us permetrà gaudir-la i també conèixer-la en profunditat tots els dimecres de juliol a partir del dia 10. L’entrada inclou un concert d’un artista de caixet (Rita Payés, Ferran Palau, Hidrogenesse i Habla de mí en presente) a la llum de les estrelles a la terrassa del Museu d’Història de Catalunya, al cor del Port de Barcelona i amb unes vistes privilegiades; a més d’una visita guiada prèvia, ‘La banda sonora de la història’, que es duu a terme al llarg i ample de l'exposició permanent ‘La memòria d'un país’. La visita us convidarà a fer un tour per les músiques de diferents èpoques. Una síntesi sobre la història de la música a Catalunya des de l'antiguitat fins a l’època contemporània. Tot un passeig musical sota els estels estiuencs que comença a l’interior del museu i acaba entre copes i melodies a la fresca! Quin dia us agradaria anar? Aquí trobareu tota la informació i la venda d’entrades.



Contingut patrocinat
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat