Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Notable People
Notable People

Aquest mapa et mostra el nom de la persona més coneguda del teu municipi

Un geògraf finlandès ha creat ‘Notable people’, un mapa que mostra les persones més destacables de cada lloc del món

Escrit per
Clara Tórtola Escámez
Publicitat

Si tens curiositat per saber quina és la personalitat més coneguda del teu poble o la teva ciutat, aquest mapa té la resposta. ‘Notable people’ és un mapamundi creat pel geògraf finlandès Topi Tjukanov, dissenyador de mapes de l’empresa Mapbox. A partir de dades obertes de Viquipèdia i Wikidata, ha desenvolupat aquesta eina que et mostra el lloc de naixement de les  ‘persones més notables’ o conegudes dels diferents municipis de cada lloc del món. 

I és que és tot un entreteniment per als més curiosos: si fem zoom a Catalunya, apareixen noms com Salvador Dalí a Figueres, Antoni Gaudí a Reus i Pep Guardiola a Santpedor. I si ens apropem a la província de Barcelona, veurem a Xavi a Terrassa o Cesc Fàbregas a Arenys de Mar. Una vegada endinsats a Barcelona, Joan Miró és el nom principal, envoltat d’altres personalitats com Pompeu Fabra, Àfrica Ragel i Oriol Junqueras. En el cas de Catalunya, i en d'altres, hi apareixen més homes que dones. 

Notable people
Notable people - Catalunya
Notable people
Notable people - Província de Barcelona

Les dades s'han processat per mostrar només una persona per a cada ubicació geogràfica única amb el rang de notabilitat més alt. Això fa que hi apareguin els noms més coneguts (com de molts jugadors de futbol en el cas de Catalunya) i no es regeix tant per importància històrica. Quan cliques sobre el nom d’una personalitat, pots veure el rang de 'notabilitat', el gènere i si aquella persona encara viu o no. El mapa permet filtrar també per àmbits segons ciència, cultura, lideratge i esports.

Notable People
Notable People - Anglaterra
Notable People
Notable People - Estats Units

La informació prové d’una base de dades amb 2,3 milions d’individus, un treball publicat a la revista 'Scientific Data' i creat a partir de Viquipèdia i Wikidata. I, malgrat que s’hi ha inclòs un terç de noms que no consten a l’edició en anglès de Wikipedia, és cert que els seus autors han reconegut un biaix anglosaxó.

NO T'HO PERDIS: Aquest mapa et diu els estereotips i prejudicis que defineixen el teu barri

Llegeix el número de desembre i gener de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat