Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aquest mural de Pilarín Bayés explica la història de La Maternitat

L’obra de sis metres d’ample, vol acostar al públic la funció originària d’aquest recinte històric de Barcelona

Editat per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

El recinte de La Maternitat al barri de les Corts de Barcelona estrena un mural de la il·lustradora Pilarín Bayés. La peça s’ha instal·lat en un dels murs exteriors del Pavelló Cambó del recinte i, amb l’estil característic de l’autora, explica la història d’aquesta antiga institució barcelonina. 

La Casa de Maternitat i Expòsits de Barcelona, creada a final del segle XIX, va servir per a l'acolliment d'infants abandonats i mares solteres. L’obra, que consisteix en un plafó porcellànic de sis metres d’ample per dos dalt, parteix d’un dibuix sobre paper de Pilarín Bayés que mostra en cinc escenes les diverses tasques que es duien a terme a La Maternitat, relacionades amb la cura i l’educació dels infants i les dones que acollia. 

Mural la Maternitat
Diputació de BarcelonaMural la Maternitat

L’objectiu del mural, doncs, és servir de reclam al públic i acostar als infants que visiten La Maternitat la funció originària del recinte a través d’un llenguatge visual. Així ho ha expressat el diputat Garcia Cañizares, que considera que “contar la història de La Maternitat a través del còmic fa que sigui molt entenedor” i fa que sigui més fàcil comprendre “la sensibilitat de la societat de l’època”.

De fet, la Casa de Maternitat i Expòsits de Barcelona va ser una institució modèlica que vetllava per la integritat de les dones. Pilarín Bayés ha volgut agrair l’oportunitat de fer un mural per La Maternitat i ha recordat la seva tasca “en l’ajuda i el suport a les dones de finals del segle XIX i principis del XX, quan el fet de ser mare soltera representava un drama”. Allà, moltes dones sense família o recursos “van trobar un espai on van trobar ajuda i suport”, ha explicat la il·lustradora. 

Mural la Maternitat
Diputació de BarcelonaMural la Maternitat

NO T'HO PERDIS: Obres d'art secretes de Barcelona que potser no coneixes

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat