Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aquest poble t'ofereix una casa baratíssima si hi vas a teletreballar

Letur, a Albacete, llogarà cases senceres per només 340 euros al mes

Ed Cunningham
Escrit per
Ed Cunningham
Traduït per
Clara Tórtola Escámez
Publicitat

Espanya té un gran problema amb la gent que abandona les zones rurals per viure a les ciutats. En els darrers cinquanta anys, la població del camp ha disminuït gairebé un 30%. Aquest fenomen que fa referència a les zones despoblades es coneix com 'l'Espanya buida'.

En un intent de revertir la despoblació rural, un municipi del sud d'Espanya està prenent mesures dràstiques. Letur, un poble d'uns 900 habitants a la província d'Albacete, a Castella-la Manxa, començarà a oferir lloguers excepcionalment barats per atraure empresaris i treballadors que treballin a distància.

I com de barat serà? Doncs bastant barat. Les tarifes que s'ofereixen oscil·len entre 340 i 450 euros al mes per una casa sencera. Hi haurà deu cases disponibles i totes tindran dos o tres dormitoris. A més, també s'oferirà un 'coworking', amb espai per a teletreball i una sala de reunions, situat al centre del poble. Aquest projecte es diu 'Letur Repuebla', i té l'objectiu de generar vida i riquesa al poble i la comarca.

L'atractiu de viure a Letur no és únicament que podreu viure en un espectacular i relaxat poble històric al cim d'un turó, sinó que també gaudireu d'uns costos més baixos, ja que totes les cases són d'alta eficiència energètica i el dia a dia sol ser més barat. A més, estareu envoltats de natura.

Letur
Foto: ShutterstockLetur

S'espera que les cases estiguin acabades els mesos vinents i estaran disponibles tant per a espanyols com per a estrangers (sempre que tinguin dret a viure i treballar a Espanya).

Podeu trobar més informació sobre el programa aquí.

NO T'HO PERDIS: Els pobles més bonics de Catalunya

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat