Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Taller Masriera
Amador AlvarezTaller Masriera

Aquest singular temple neoclàssic de l'Eixample es pot visitar gratis

El Taller Masriera organitza visites guiades gratuïtes per donar a conèixer l'interior d'aquest especial edifici

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

Potser l'has vist passejant per l'Eixample. Si hi passes pel davant, és difícil no fixar-se en el Taller Masriera: la seva forma de temple clàssic contrasta amb la resta d'edificis del carrer Bailèn. Ara, l’Ajuntament de Barcelona torna a oferir visites guiades gratuïtes de caràcter històric i arquitectònic en aquest singular edifici, que des de l’estiu de 2020 és de propietat municipal. 

L'edifici és obra de l’arquitecte Josep Vilaseca i Casanovas, qui el va construir l’any 1882 perquè fos un taller de pintors i escultors. És una construcció molt especial, pel que fa a l'estil neoclàssic i també al jardí que té al davant, i per això és un bé cultural d’interès local. Consta de planta baixa, dues plantes de pis i planta soterrani, amb una superfície construïda de 1.861 m².

Taller Masriera
Ajuntament de BarcelonaTaller Masriera

Les visites sortiran del pati que envolta la finca per passar a les escales principals d’accés, el vestíbul i el pati de butaques del teatre. Aquest és l’espai més adequat per fer explicacions a grups grans a l’interior de l’edifici, ja que es tracta d’una superfície àmplia i amb bona acústica. 

Taller Masriera
Ajuntament de BarcelonaTaller Masriera

A continuació es visitarà la sala de billar i treball i es passarà a la capella de planta baixa. D’aquí, els visitants podran pujar a la planta primera, on visitaran les habitacions i la capella. L’últim tram de la visita passa pel pati del darrere de planta primera, l’amfiteatre i les escales que baixen al vestíbul. 

Taller Masriera
Ajuntament de BarcelonaTaller Masriera

La nova temporada de visites guiades començarà l’1 d’abril i s’allargarà fins al desembre. Cada dissabte, es programaran tres visites d’uns 45 minuts que començaran a les 10.30 h, 11.30 h i 12.30 h i amb grups d’un màxim de 25 persones. Aniran a càrrec de personal especialitzat en la gestió d’esdeveniments culturals i amb coneixements històrics i arquitectònics.  

Taller Masriera
Ajuntament de BarcelonaTaller Masriera

Les reserves s’han de fer a través de la plataforma Eventbrite, fet que garantirà el control d’aforaments i la gestió de les llistes d’assistència. 

NO T'HO PERDIS: 10 edificis d'arquitectura singular del patrimoni de Barcelona

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat