Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mont Blanc
Foto: ShuttestockMont Blanc

Aquests són els paratges naturals més perillosos del món (un d'ells és a Espanya)

Poden ser molt bonics però també presenten un risc ben alt si no sabem mantenir la precaució, amb més de 100 morts a l'any

Liv Kelly
M. P. Muñoz
Escrit per
Liv Kelly
Traduït per
M. P. Muñoz
Publicitat
Molts de nosaltres reservem les vacances per relaxar-nos, però per als més intrèpids viatjar suposa una oportunitat per gaudir de paisatges i plantejar desafiaments d'alçada. I no ens referim només a pujar al cim de la Torre Eiffel o enfrontar les multituds de Times Square.

Les vacances d'aventura per visitar algunes de les meravelles naturals del món són molt populars entre aquells que anhelen una mica més d'atreviment i activitat, però certes atraccions també poden ser força perilloses. Després de tot, la mare naturalesa és una amant cruel.

L'agència de viatges Holidu ha investigat per compilar una llista de les atraccions més perilloses del món. I quin reclama el primer lloc? És (redoblament de tambors, si us plau) el Mont Blanc, el pic més alt d'Europa.

La muntanya, que ctravessa França, Itàlia i Suïssa, és increïblement popular entre els esquiadors i els excursionistes, però és l'escenari d'una mitjana de cent morts a l'any, segons la investigació de Holidu. El pic també té la segona mitjana anual més alta d'"accidents notables" amb 22, superat només per la mitjana de 41 del Parc Nacional de Yosemite, als Estats Units.

La segona atracció més perillosa és suposadament el Ben Nevis. La muntanya escocesa, que és el cim més alt del Regne Unit, només fa una mitjana de tres morts a l'any, però té un estimat de 20 accidents.

En tercer lloc, hi ha la Muntanya Fuji, l'icònic estratovolcà japonès que té al voltant de set morts i 11 accidents a l'any.

Noteu un patró? Resulta que nou de les deu atraccions més perilloses són muntanyes, àrees muntanyoses o "formacions rocoses", sent el riu Colorado la primera entrada no muntanyosa al número 11.

Espanya no se salva d'aparèixer a la llista. Ens hem de desplaçar fins al número 22 on apareixen els Picos de Europa, que encara que no han registrat morts sí que tenen una taxa d'accidents força alta, fins a 29 compta l'estudi.

Picos de Europa
Foto: Shutterstock Picos de Europa

Les 10 atraccions més perilloses del món

  1. Mont Blanc, França i Itàlia.
  2. Ben Nevis, Regne Unit.
  3. Muntanya Fuji, Japó.
  4. Muntanya Everest, Xina i Nepal.
  5. Muntanya Kilimanjaro, Tanzània.
  6. Parc Nacional de Yosemite, Estats Units.
  7. Table Mountain, Sud-àfrica.
  8. El Cervino, Suïssa.
  9. El Gran Canó, Estats Units.
  10. Els Penya-segats de Moher, Irlanda.

NO T'HO PERDIS: 10 viatges que has de fer un cop a la vida

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat