Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Tache It's on prime
Amazon

Aquesta cançó oblidada de Queen s'ha fet popular gràcies a un curiós anunci

Dirigit per l'actriu i directora Olivia Wilde i interpretat per l'actriu Morgan Quin, l'anunci acumula més de 25 milions de reproduccions a YouTube i més de 7.000 comentaris

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Un anunci publicitari d’Amazon Prime ha aconseguit que s’editi per primera vegada com a single una cançó (oblidada) de Queen. Es tracta de 'Cool cat', una de les cares B de la banda que formava part de l’àlbum experimental i funky 'Hot space', i que ha estat utilitzat per un curt promocional de 30 segons per la corporació de Bezos.

Sota el títol 'Tache', el vídeo mostra una noia preocupada per la seva aparença física a causa del bigoti que té. Mentre es mira al mirall i remena un pot de cera, de fons se sent 'Cool cat'. Animada per Freddie Mercury, qui apareix en forma de ninot, però també per altres elements, com per exemple una imatge de Frida Kahlo, la jove se sent inspirada perquè no li importi el que pensin els altres. Es compra una jaqueta de cuir groga, com la que Mercury va lluir durant el Magic Tour de 1986, i va a l’institut amb ella. Amb la cançó de Queen als auriculars, la noia balla a la classe, abraçant la seva personalitat. 

Ara, més de 40 anys després que Queen publiqués l’àlbum 'Hot space', on es va publicar 'Cool cat', l’audiència ha reclamat el tema. I és que, dirigit per l’actriu i directora Olivia Wilde i interpretat per l’actriu Morgan Quin, l’anunci acumula més de 25 milions de reproduccions a Youtube i més de 7.000 comentaris, d’entre els quals molts recorden, alaven i demanden el tema deixat de banda. De fet, va ser un dels únics temes de l’àlbum que la banda mai va tocar en directe. 

El pròxim 20 d’abril, coincidint amb el Record Store Day, un esdeveniment anual que celebra la cultura de les tendes de discos independents, 'Cool cat' sortirà en exclusiva. Serà editat en format 7” (la mida més petita del disc de vinil) i es presentarà en color rosa amb una funda amb les cares dels integrants de Queen. Aquesta edició limitada inclourà el single original a la cara A i una versió instrumental desconeguda a la cara B. 

Cool Cat Queen
Geena Hong / Universal Music Group

 La història de 'Cool cat'

Freddie Mercury i John Deacon van compondre i gravar la cançó junts. El baixista de Queen toca cada instrument a 'Cool cat' i, Mercury, per la seva banda, l’acompanya al teclat i canta amb el seu reconegut 'falsetto'. De fet, és l'única cançó que va cantar completament amb aquesta tècnica vocal. El tema es va publicar originalment l’any 1982 com cara B de 'The words of love', ambdós inclosos en el disc 'Hot space'. I com a dada curiosa, la primera versió incloïa la col·laboració vocal de David Bowie, que al final es va eliminar abans de la sortida de l’àlbum. 

 NO T'HO PERDIS: Els millors concerts de 2024 a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat