Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Xurreria San Román
Ig: @xurre_goticXurreria San Román

Aquesta és la xurreria de Barcelona que triomfa a Corea del Sud (i obre 5 locals a Seül)

El dolç es va fer famós després que una cantant K-pop els elogiés a les xarxes socials

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Els xurros són el 'safe place' del paladar. M’explico. Sigui un diumenge a la tarda després d’una passejada, un berenar amb els avis o un antull de matinada, els xurros sempre venen de gust. I més si van acompanyats de xocolata calenta. Si no, pregunteu-ho als turistes coreans, que han trobat una gran passió en aquest dolç i que ara s’enduen la recepta de la xurreria San Román, del barri Gòtic, cap a Seül. 

Xurreria San Román
Ig: @xurre_goticXurreria San Román

El pic de l’interès cap als xurros per part dels asiàtics, en especial els d’aquest local ubicat al carrer dels Banys Nous, es remunta a l’any 2023, quan la cantant del grup de K-pop Blackpink, Jisoo, va publicar un vídeo on menjava xurros de San Román i els elogiava. Després, es van sumar a les adulacions (a través de Youtube i les xarxes socials) altres 'influencers' i estrelles de Corea del Sud, convertint el local en una autèntica atracció turística per als visitants d’aquests països. 

Ara, però, ja no cal que vinguin fins a Barcelona per menjar xurros i és que un empresari coreà ha decidit obrir 5 botigues que replicaran el negoci de San Román a Seül. Tal com va avançar Tot Barcelona, els propietaris del local han venut els drets d’explotació de la marca perquè el visionari que ha decidit embarcar-se en aquest projecte pugui vendre xurros a l’altra punta del món. De fet, un dels amos del local, Francisco Almendros, ha explicat a Betevé que els coreans "van venir aquí per aprendre el mètode i la tradició", així que la rèplica serà pràcticament igual. 

Al mes de gener, la capital sud-coreana ja va experimentar què era tenir una xurreria als seus carrers perquè s’hi va instal·lar una 'pop-up store' on es venien xurros sota un cartell amb el nom de la San Román. Ara, però, la materialització dels locals és imminent "després de quatre o cinc mesos de negociacions" tal com ha dit Xavier Català, l’altre propietari de la xurreria. 

NO T'HO PERDIS: Les 7 millors xurreries de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat