Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Estació d'esquí Aleko
Foto: ShutterstockAleko, Bulgaria

Aquesta és oficialment la millor destinació per anar a esquiar d'Europa

Un nou estudi ha analitzat des del preu del forfet fins a la longitud de les pistes d'arreu del continent per elaborar el rànquing

Liv Kelly
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Liv Kelly
Traduït per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

A alguns ens encanta el sol, la sorra i l'oceà durant tot l'any, però molts només somiem tocar les pistes de neu durant els mesos d'hivern. Si sou com nosaltres i també us agrada viatjar, Europa acull algunes de les millors estacions d'esquí del món i, ho creieu o no, molts d'ells són bastant accessibles.

Encara que el preu de l'estada i el forfet marquen una gran diferència per decidir on anar a passar uns dies, hi ha molts altres factors a tenir en compte a l'hora de planificar una sortida a la neu, com ara la llargada de les pistes, els hotels de la zona, el nombre d'esquís disponibles i molt més. Un nou estudi de SportsCover Direct ha tingut en compte tots aquests factors i ha utilitzat les mètriques de skiresort.info per revelar quines són les estacions d'esquí més ben valorades d'Europa. A més de la longitud de la pista i el nombre d'hotels, l'estudi també va considerar les estacions amb més altitud i la diferència dins de cadascuna, així com la qualificació general d'estrelles.

estació esquí Straja
Foto: ShutterstockStraja

En primer lloc, amb una puntuació de 74,2 sobre 80, hi ha Aleka, a Bulgària. Hi ha 197 hotels a prop i el forfet d'esquí diari mitjà per als adults és de 26 €, no està malament, oi? En segon lloc, trobem l'estació de Straja, a Romania, amb una puntuació de 72 sobre 80, i Ravna Planina, a Bòsnia i Hercegovina, que queda en tercera posició, amb un 71,8 sobre 80.

Sorprenentment, només a la vuitena posició del rànquing apareix la primera estació francesa, i Suïssa ni tan sols hi apareix, tot i que Zermatt va ser votada fa poc com la millor destinació d'hivern d'Europa. Fes una ullada a la llista completa per descobrir les 10 millors destinacions d'esquí europees:

1. Aleko, Bulgària

2. Straja, Romania

3. Ravna Planina, Bòsnia i Hercegovina

4. Tornik – Zlatibor, Sèrbia

5. Kolašin 1450 i Kolašin 1600, Montenegro

6. Bankso, Bulgària

7. Malo Igman, Bòsnia i Hercegovina

8. Céüze 2000, França

9. Mavrovo – Zare Lazareski, Macedònia del Nord

10. Alpe du Grand-Serre, França

NO T'HO PERDIS: 10 escapades imprescindibles per Catalunya

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat