Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aquestes són les contrasenyes que més s'han utilitzat a Espanya el 2022

L'empresa de software i seguretat ESET revela quines son les tendències dels ciutadans a l'hora de protegir els seus comptes

Escrit per
Maria Llinares
Publicitat

Asteriscs, guions, números, majúscules... Tots ens hem trencat el cap a l'hora de posar contrasenyes a les comptes que ens obrim. I clar, com que és impossible recordar les mil variacions que hem hagut de fer, de segur que heu provat algun cop la més fàcil i clàssica que hi ha: '1234'. O potser és la vostra contrasenya de confiança. Doncs si ho és, ja teniu una cosa en comú amb 1.579 persones. I si per contrari heu triat l'opció més llarga de '123456' teniu encara més gent en comú, ja que la compartiu amb 10.405 persones. 

Ha estat l'empresa ESET la que ha fet públiques aquestes dades sobre quines són les contrasenyes que més s'han utilitzat a Espanya pels usuaris aquest 2022. A la llista que han publicat, es mostra que al top 10 de l'Estat són les combinacions de números senzills o la repetició d'aquests les que més triomfen.

Destaca però la tercera posició de la contrasenya 'swing', usada per 3.265 persones. Sembla curiós que sigui una paraula en anglès la més feta servir com a contrasenya, si potser serem més trilingües del que creiem! Aquesta és la llista de les contrasenyes més utilitzades durant l'any 2022 a l'Estat Espanyol:

Contrasenyes més usades al 2022
Empresa ESETContrasenyes més usades al 2022

Ja ho diuen que som animals de costums, perquè l'empresa fa una lectura d'anys anteriors i de l'ús de contrasenyes i conclouen que no hi ha gaires variacions. A part d'alguns noms de pila o de ciutats, els números '1234' són els grans protagonistes als comptes dels usuaris a Espanya, juntament amb la repetició d'algunes xifres. Encara que sempre avisen des de les plataformes d'assegurar unes combinacions complicades per tal de protegir la informació, sembla que és una tendència que no canviarà durant els anys. 

Després d'aquesta publicació, estarem a l'espera de veure si l'any vinent n'apareixen de noves o si encara cometem els mateixos errors... Alguns diran que no n'hi ha per a tant, però és ben bé com si ens deixéssim la porta oberta de casa nostra!

NO T'HO PERDIS: Nadal 2022 a Barcelona: guia completa

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat. 

Últimes notícies

    Publicitat