Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aquestes són les millors destinacions per viatjar el 2021, segons National Geographic

La revista ha publicat una llista de llocs per visitar amb 5 temes de viatge: sostenibilitat, família, natura, aventura i cultura

Escrit per
Ainhoa Gutierrez
Publicitat

És cert que tenim grans esperances per viatjar el 2021. No hi ha dubte que estem ansiosos per sortir i explorar novament, però l'única pregunta que ens fem és: on viatjarem primer? Afortunadament, el final de l'any significa que comencen a aparèixer tota mena de llistes 'd'on viatjar'.

La més recent prové de National Geographic Traveller, que acaba de publicar la seva llista anual 'del millor del món". Aquest any han dividit la llista de 25 "destinacions en alça" en cinc temes diferents: sostenibilitat, família, natura, aventura i cultura. La revista diu que cadascuna de les opcions està destinada a servir d'inspiració per a futurs viatges, sempre que sigui possible.

Els punts destacats en la categoria de sostenibilitat inclouen a Alonissos, situat a Grècia, on un antic naufragi s'ha convertit en un museu submarí, i el territori francès de Nova Caledònia, que ara té un parc marí d'1,3 milions de quilòmetres quadrats. D'altra banda, en l'apartat familiar, recomanen el gairebé complet England Coastal Path, que serà el sender de passeig marítim més llarg del món.

Els aventurers diuen que haurien d'anar a les muntanyes, platges i cascades de Dominica, mentre que aconsella els voltors culturals que explorin la resistència nativa de Poble Nations de Nou Mèxic. Els amants de la natura, poden estar en els llençols coberts d'herba del Cerrado, Brasil, i a l'"últim paradís" de l'illa Lord Howe a Austràlia, on només es permet un nombre selecte de visitants a la vegada.

Aquesta és la llista completa que ha fet National Geographic de les millors destinacions per viatjar en 2021.

Cultura

Un dels llocs principals que recomana la revista és visitar Guam, una illa al Pacífic occidental que forma part de l'arxipèlag de les Mariannes. Altres opcions són Poble Nations, a Nou Mèxic; la capital basca de Vitòria-Gasteiz; la ciutat costanera a Corea de Sud, Gyeongju; la segona ciutat més gran de l'estat d'Oklahoma, Tulsa, i el comtat de Tonglu, a la Xina.

Ciudad de Vitoria-Gasteiz
Foto Vitoria Gasteiz

Natura

Per als amants de la relaxació i la natura, National Geographic aconsella llocs com Isle Royale, situat a l'estat de Michigan; la ciutat de Yellowknife, a Canadà; la Sabana del Cerrado, al Brasil, i l'Illa Lord Howe, a Austràlia.

Isle Royale, Michigan
Foto Isle Royale

Sostenibilitat

Per als que els preocupa l'impacte ambiental del turisme, la revista ofereix unes quantes opcions, com ara Alonissos, a Grècia, on un antic naufragi s'ha convertit en un museu submarí. També pots viatjar cap a Copenhaguen, Dinamarca o a Nova Caledònia, un paradís francès on pots gaudir de grans extensions d'aigua cristal·lina. També hi ha el poblet de Freiburg, a Alemanya, que destaca pels seus racons i carrers de pedres. I països com Gabon, a l'Àfrica, o la ciutat de Denver, a l'estat de Colorado.

Copenhagen, Dinamarca
Foto Copenhagen

Aventura

Els aventurers faran bé de buscar vols a l'illa caribenya de la Dominica; a Svaneti, a Geòrgia, una regió situada a les muntanyes del Caucas. També recomana el Parc Nacional de les Glaceres, a l'Argentina, amb diversos llacs d'origen glacial i el Parc Nacional i Reserva Katmai, a Alaska, conegut com la Vall de les deu mil fumaroles i on habiten els óssos grizzly.

Dominica
Foto Dominica

Família

Per als  que viatgen en família, National Geogrpahic cita la ruta costanera d'Anglaterra; la regió de Transilvània, a Romania; la Costa espacial, a Florida; un poble anomenat Hortobagy, a Hongria; i la Colúmbia Britànica del Canadà.

Transilvania, Rumanía
Foto Transilvania

NO T'HO PERDIS: Els pobles més bonics de Catalunya

Últimes notícies

    Publicitat